Bujinkan gästar Fairycon!

Vetlandas Bujinkanklubb gästar Kalmar och Kalmar Stadsbibliotek för Fairycon!
Bujinkan Budo Taijutsu, även känt som Ninpo Taijutsu eller ninjutsu, bygger på nio traditionella japanska skolor (ryu) för stridskonst.
Dessa kampformer har tränats och använts av samurajer och andra krigare i de otaliga inbördeskrig som härjade medeltidens Japan. Hatsumi Masaaki har ärvt ansvaret och är idag stormästare över de traditionella metoderna, vilka är samlade under det gemensamma namnet Bujinkan Budo Taijutsu.

Det finns idag flera föreningar runt om i landet som ägnar sig åt träning i denna stridskonst. Träningen sker företrädesvis på traditionellt sätt, men den funktionella aspekten och kopplingen till shinken, känslan av att stå under ett skarpt svärd, poängteras ständigt. Detta gör att kampformen fortfarande är levande och applicerbar i det moderna samhället. Kort sagt, traditionell budo för kropp och själ i nutid.

I Småland finns Bujinkansektionen under föreningen Bushi i Vetlanda och det är alltså dessa nu nu kommer att gästa Fairycon! Något för alla er som är intresserade av traditionell japansk stridskonst och kampformer.

Titta gärna in hos dem!

Mer information kan hittas på http://www.bujinkan.se samt http://www.bushi.se/main_bkv.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s