Aktiviteter!

Kopia av fairyconposter-page-0fairyconposter

Vad är väl ett konvent utan aktiviteter? Fairycon’13 kommer vara späckat av aktiviteter och det kommer inte vara en lugn minut – om du inte absolut vill då, och jo, vi rekommenderar att man går och lägger sig i alla fall en stund.

Inget är i skrivande stund helt klart, vi lägger hela tiden till nya arbeten, utställningar, föreläsningar och happenings.
Här har vi det då – Fairycon’13!

(TIDER OCH PLATSER/SALAR KOMMER STÅ UTSKRIVNA I INFORMATIONSHÄFTET)

FAIRYCON’13 – VAD SOM GÖR OSS TILL DET VI ÄR.

FÖRELÄSNINGAR
UTSTÄLLNINGAR
WORKSHOPS
KNAS
KUL
FAIRYCON

A-Z

A

AKIDO
Vi har bjudit in en akido-mästarinna som kommer komma till Fairycon och demonstrera sin konst på vår scen! Nyfiken på hur det kom sig att hon blev så duktig att hon fick åka till Japan för att utöva Akido? Hon håller också i en föreläsning!

ART ROOM/TECKNINGSTÄVLING
Vårt rum där du kan sätta dig och bara låta kreativiteten (eller streckgubbarna) flöda är öppet under hela tiden konventet håller öppet. Om du vill bli nästa stora mangatecknare så finns det böcker du kan titta i som kan hjälpa dig på vägen men också en livs levande coach – Lina Fagerström. Vi kommer också hålla teckningstävlingar i två kategorier för vem minns inte förra årets framgångsrika maskottävling?

ARTIST’S ALLEY
Artist Alley – platsen för alla kreativa. Håller du på med något coolt som du vill visa upp för alla andra besökare, eller tillverkar du saker som du sedan säljer? Artist’s Alley är då ditt mecka. Anmälningarna är redan öppna!
Även om du inte går till Artist’s Alley för att visa upp något så missa inte att ta en titt ändå! I år ryktas det bland annat om amigurumi-försäljning!

AUKTION
Saker att sälja som bara ligger och skräpar? Så länge det är relevant för vår målgrupp kan du lämna in det på vår auktion! Sugen på att köpa istället? Missa inte!

B

BESÖKARBORDET
Fick du inte dina saker sålda på auktionen? Frukta icke. Vi har ett besökarbord där du utan extra kostnad kan lämna in dina saker. (instruktioner kommer)

BLUEBERRY
Drömmer du om att kanske studera i Japan någon gång framöver? Jo, jo, vi vet. Vi med. Vi har bjudit in Blueberry, en av Sveriges ledande och bästa språkutbytes-agenturer. Medgrundaren och VDn Johan Asplund kommer och pratar om just hur det är att studera i Japan. Och ja, självklart är det gratis att lyssna, så ta chansen!

C

CAFÉ
Årets café är bättre än någonsin (och har kostat föreningen massor med pengar – dock är det värt varenda öre) så om du är sugen på något gott ska du i år verkligen få valuta för pengarna. Vi bestämde oss för att kombinera Fairycon’11s fantastiska utbud av japanska godsaker och Fairycon’12s underbara cupcakes med lite nyheter och voilá! Fairycon’13.
Vad sägs om riktig ramune? Eller grymma chocolate-chip cookies för den delen? Ja, eller riktig mat – för äta bör man, annars dör man. Och det vore inte kul alls.

COSPLAY
Inget konvent är komplett utan cosplay, och inte Fairycon heller. Vi tar tillbaka vårt system från Fairycon’11 och har två olika kategorier – Cosplaytävling och Cosplayparad. Tävla om konventets coolaste cosplay och vinn fina priser eller bara visa upp dig (kom gärna som älva, menar, varför inte? ;D). Missa inte det coola dans- och sånguppträdandet som hålls under ceremonin (se också: ToXIC$). Anmälningar finns redan ute och de är öppna fram tills en halvtimme innan Cosplaytävlingen börjar.

COSPLAYFOTOGRAFERING
Hanna Björkman tar med sig sitt fotoföretag En Bra Bild och kommer till Fairycon för att ta snygga och proffsiga bilder på alla er lika snygga cosplayare. Det kommer att kosta en liten summa att bli fotograferad – men vad är väl det om man tänker på hur otroligt awesome ens minnen från Fairycon’13 kommer vara sen? Så glöm inte att besöka Hannas fotostudie och få Fairycon’13 förevigat!

COSPLAYFÖRELÄSNING
Vi vet alla att cosplay kan vara riktigt häftigt, nästan som en egen konstform, och någon som vet detta mycket väl är Luchinda, grundare av Danse Macabre – en helt grym cosplaybal i Ystad och även försäljare på Fairycon’13. Det är en sann ära att ha henne hos oss så missa inte detta.

D

“DELTIDSTOAN”/HORROR
Det är inte bara av en slump (eller en akut platsbrist) som vi valt att klämma in en utställning på toaletten. Om du vågar dig fram för att läsa informationen (vilket du borde, någon slet med det där infopappret) kommer du finna info om klassiska creepypastas, urban legends (som förklarar lite varför utställningen är på en toalett) samt allas våra älskade läskiga spel och filmer. Du kanske lär dig något nytt? Bara för att ämnet är läskigt, så är det inte mindre bra för dig att lära dig något nytt.

DISCORAVE
Dansa med oss till awesome-sauce musik! Det spelar ingen roll om du har poängrekordet i Just Dance eller Dance Central här så länge du har kul!

F

FAIRYCON CREW
Vill du se dem där Viktiga och Officiella arrangörerna göra bort sig? Jo då. Det kommer hända – så missa det inte för allt i världen för vi tänker inte göra om det.

FAIRYCON NOSTALGI
Är du en av de där älskvärda människorna som varit med Fairycon lika länge som vi arrangörer varit? Eller är du helt ny och behöver kunna bevisa för dig själv att jo – tredje året är nog bäst hittills så egentligen har du inte missat något? Missa då inte Nostalgi-utställningen!

FILMVISNINGEN
Som alltid håller vi i vår populära filmvisning – två salar, hela konventet. Fan av anime? Det finns en filmvisningssal för dig. Fan av dorama och liveaction? Det finns en sal för dig med! Nattetid ersätts animen med Yaoi/BL-filmer och dramat ersätts av skräckfilm – på morgonen visar vi våra älskade klassiska morgonprogram – Pokémon och Sailor Moon.

FÖRSÄLJARE
Försäljarna är alltid en naturlig del av Fairycon och så även i år. Du hittar dem på bottenvåningen vid entrén!

G

G-HOST
Trött på att underhålla dig själv? Låt representanterna från Sveriges enda genuina host-club sköta underhållningen åt dig. En hosts jobb är att underhålla sin klient mot betalning och det är precis vad de gör! Årets mest intressanta gäst, helt klart.

H

HENTAIFÖRELÄSNINGEN
För tredje året i rad håller vi i vår nu rentav traditionella hentaiföreläsning. Och du borde kunna förutsäga vad som gäller med den här – om du inte är gammal nog, är inte det här föreläsningen för dig.

I

INVIGNING/AVSLUTNING
Jo, vi vet, ska man behöva sitta och lyssna på en tråkig och formell invigning också, fullproppad med info man glömt inom fem minuter? Näpp, säger vi i Fairycon Crew – Vi garanterar att det här inte kommer bli någon vanlig invigning, inte ens på vår skala. Vi svär oss gladeligen fria från alla former av tråkigheter och bjuder på inte bara Viktigt Att Veta utan också på oss själva.
Vad gäller avslutningen så är ju då detta tiden för att säga hejdå till ännu ett år av Fairycon. 😦 Men vi vill ändå att ni kommer, då detta är när de sista tävlingarna avgörs och priser delas ut. Så ja, det får det väl vara värt?

J

JEOPARDESU! – FAIRYCON EDITION

I år bjuder vi i crew på många nya aktiviteter – Jeopardesu är en av dem. Med inspiration från den underhållande succén från Uppcon’12 valde vi i crew att själva försöka oss på något liknande och vips så var Jeopardesu – Fairycon Edition fött. Detta är en mycket primitiv, och något kaotisk, men förhoppningsvis underhållande frågesport med olika moment och svårighetsgrader. Här gäller det att kunna samarbeta då man tävlar i lag och att ha sina kunskaper om Japan vässade, men glöm inte det viktigaste; Ha kul!

K

KARAOKE
Karaoke – detta urjapanska fenomen. Karaoke har, som de som varit med ett tag minns, varit lite av en otursdrabbad grej för oss – första året fick vi inte karaokemaskinen och andra året raderade en datakrasch bokstavligt talat alla chanser för att sångpartyt skulle kunna genomföras. Men tredje gången gillt, hoppas vi! (den som kommer på Fairycon’13 får se)

L

LINA FAGERSTRÖM
Lina har ritat manga sedan hon var bara tio år, och är Kalmars egen mangaka! Efter att oturliga omständigheter hindrade henne från att delta vid Fairycon’12 är nu Lina tillbaka för att återigen lära Fairycons besökare att teckna manga. Hon kommer också göra en live-målning på plats under dagen så kolla gärna in det!

M

MANGAUTLÅNING
Känner du att du vill sitta och ta det lugnt en stund istället? Fast inte med film eller något annat? Känner du en stark lust att…. Läsa manga? Klart du ska.
I vårt café har vi även en utlåning av mangaböcker (mot pant) där du kan låna en bok, läsa den och sedan helt enkelt lämna tillbaka den när du är klar och ta en ny. Vi har en hel uppsjö titlar i vårt bibliotek, och fler tillkommer varje år! Vilka är årets nyheter?

MATSURI-RUMMET
Årets överraskningsprojekt!

MERCH
Kanske är Vocaloids och nendoroid-figurer ditt kall? Rummet som vi (och därför per automatik ni) kallar “Merch” kommer då passa dig perfekt. Vi spelar Vocaloidmusik och visar upp våra privata samlingar – Kom ihåg bara att det är se men inte röra som gäller!

MODE & MUSIK
Föregående års mest organiserade rum är tillbaka, och vi har hört att de tänker försvara titeln som “Mest genomtänkta rum” med näbbar och klor. Kom och titta på de ansvarigas privata utställningar i allt från Lolita-klänningar och Hello Kitty till K-popprylar, signerade J-rockskivor och affischer. Kan du gissa hur mycket hela härligheten är värd och kanske vinna ett pris?
Obs! Kan innehålla spår av grym musik.

O

ORIGAMI
Papperskonst, va? Ska det vara något det? Jo då. Vår duktige gäst-instruktör hjälper dig först med grunderna och sen om du vill – långt fram i svårighetsgraderna. Du kommer snart finna att det faktiskt ser mycket svårare ut än det faktiskt är. Och vem vill inte lära sig vika en alligator?

P

PARAPARAWORKSHOP
Lär dig dansa synkroniserat i grupp. Obs! Roligare än det låter! (vi lovar)

S

SKATTJAKT
Inte en lugn minut på Fairycon!

SPELRUMMET
Missa verkligen inte spelrummet – Fairycons teknologiska hjärta. Vi erbjuder spel och konsoler för alla – allt från SNES och N64 till de där dansmattorna som dog ut rätt fort och dagens generation av konsoler. Missa inte heller vår racingspelsimulator!

SPELTURNERINGAR
Såklart har vi spelturneringar med fina priser i potten! Info om vilka spel som kommer spelas kommer snart!

T

TOXIC$
ToXIC$ är en talangfull dansgrupp baserad i och runt Stockholm och de kommer att förgylla Fairycon med sitt uppträdande under Cosplay-ceremonin! De kommer bjuda på sång och dans och framföra nummer av kända Japanska grupper och artister såsom Buono! och Kyary Pamyu Pamyu.

U

UTSTÄLLNINGAR
Övriga utställningar inkluderar bland annat en om bento och mat i Japan!

W

WORKSHOPS
Har vi också massor av!

Detta och mycket mycket mer!
FAIRYCON’13 – FÖR BRA FÖR ATT MISSA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s