AKTIVITETER ’14

Så, aktiviteter! Saker! Shinies! Yay! victory.wav

PosterYAY POSTER!

Så den här posten är rätt sen. Mest på grund av att Hannski, som såklart inte har tre ton andra saker för sig neeeej nej får göra den här posten. Igen. Skyll på arr så mycket ni vill. Inte på Hannski, på resterande arr, ok? We cool, lovelies? Okej, då kör vi!
Är ni peppade?!

AKTIVITETSLISTA. I ÅR MED HÅLLTIDER! (med reservation för eventuell ändring, no stening allowed)

HEADLINER TORSDAG:
COSPLAYUPPVISNING/MODEVISNING – 20:30 OCH FRAMÅT

HEADLINER FREDAG:
OVERWORLD – INSLÄPP 19:30, KONSERTSTART 20:00, SIGNERING/MEET AND GREET EFTERÅT.

HEADLINER LÖRDAG:
COSPLAYTÄVLING – 13:00 OCH FRAMÅT.

A-Z

A

ART ROOM/TECKNINGSTÄVLING
Vårt rum där du kan sätta dig och bara låta kreativiteten (eller streckgubbarna) flöda är öppet under hela tiden konventet håller öppet. Om du vill bli nästa stora mangatecknare så finns det bland annat böcker du kan titta i som kan hjälpa dig på vägen. Vi kommer också hålla teckningstävlingar i två kategorier för vem minns inte föregående års framgångsrika tävlingar? Genom teckningstävlingarna har vi ju som ni alla vet fått vår maskot (vars namn kanske avslöjas under konventets gång, man vet aldrig), så vad finns det i år för ärofyllda tävlingar?

ARTIST’S ALLEY
Artist Alley – platsen för alla kreativa. Håller du på med något coolt som du vill visa upp för alla andra besökare, eller tillverkar du saker som du sedan säljer? Artist’s Alley är då ditt mecka. Anmälningarna är redan öppna (se masterposten för anmälningar för mer info) men även om du inte går till Artist’s Alley för att visa upp något så missa inte att ta en titt ändå! Det kan komma att säljas riktiga guldklimpar…

B

BFB – BESÖKARNAS FÖRSÄLJARBORD
Har du relevanta saker du vill göra dig av med? Uppsök vårt BFB i anslutning till Caféet och lämna in dem. Och du som är intresserad av en massa nya saker till samlingen, men på en sträng budget vänder dig såklart hit och ser vad du kan upptäcka!

BLUEBERRY – FÖRELÄSNING TORSDAG 14:00
Drömmer du om att kanske studera i Japan någon gång framöver? Jo, jo, vi vet. Vi med. Vi har bjudit in Blueberry, en av Sveriges ledande och bästa språkutbytes-agenturer. Erik Aneer, Area manager för Japan, Korea och Kina kommer och pratar på torsdagen om just hur det är att studera i dessa tre länder och hur du kan gå tillväga för att ge dig ut på äventyret som är språkstudier utomlands. Och ja, självklart är det gratis att lyssna, så ta chansen!
Blueberry närvarade på Fairycon även förra året och höll i en populär föreläsning. Missa inte!

BRÄDSPEL
Känner du för att pröva på brädspel, lajva eller liknande? Tvivla inte – det finns ett rum för det med. Magic-turnering, någon?

C

CAFÉ
Vi bad er om önskemål. Vi läste dem. Och så kaaaaaanske vi lyssnade. Kanske. MEN VI HAR RAMUNE. Vad mer kan ni liksom vilja ha? Vi erbjuder också fem sorters Pocky, typ en handfull sorters Takenoko no Sato och Kinoko no Yama, cupcakes, och typ, ALLT ANNAT. EVER. Vi har såklart också dricka, kaffe till dina nyfikna föräldrar som är där för att se vad du egentligen håller på med och mat. Mat är bra. Äta bör man, annars dör man. Och det vore inte kul alls.

CAFÉKULTUR – EN FÖRELÄSNING. LÖRDAG 00:00
Är det första du tänker på när du hör någon säga “Japan” /inte/ caféer? Nåväl, min vän, du har gått miste om något. Caféer där all personal kallar dig “prins” eller “prinsessa” och är klädda som maids? Caféer där all personal är kvinnor klädda som män? Caféer vars personal klär sig i kostym och glasögon? Caféer vars huvudsakliga dragplåster är att du kan klappa katter? Alla är de riktiga.
Kom och lär dig mer, och bestäm dig för vilka caféer du bara måste besöka när du åker till Japan!

COSPLAY – UPPVISNING TORSDAG 20:30, TÄVLING LÖRDAG 13:00
Inget konvent är komplett utan cosplay, och inte Fairycon heller. Vi tar tillbaka vårt system från Fairycon’11 och Fairycon’13 och har två olika kategorier – Cosplaytävling och Cosplayuppvisning. Tävla om konventets coolaste cosplay och vinn fina priser eller bara visa upp dig (kom gärna som älva, menar, varför inte? ;D). Anmälningar finns redan ute och de är öppna fram tills några timmar innan Cosplayuppvisningen och Cosplaytävlingen börjar. Läs mer i anmälningsposten.

COSPLAYBLINDDATING – TORSDAG, 22:00
Tänk dig att du cosplayar som en karaktär. Och så gifts du bort med Pikachu. Välkommen till Cosplaybilddatingen! Ny för i år, och vår första tvåspråkiga aktivitet, går det ut på att finna din soulmate – in character. Du ställer frågor eller besvarar dem som din karaktär skulle göra och i slutändan ställs vår bachelor(ette) framför dilemmat att välja en av sina kandidater – som hen såklart inte sett innan de väljer. Fina trinkets som priser utlovas! Anmälan på plats.

COSPLAYFOTOGRAFERING MED SMARTPHONES – FREDAG 16:00
En av årets nyheter! Trodde du att man behövde ha en kamera som kostade mer än alla dina cosplaysaker sammanlagda på ett år för att ta sjukt snygga bilder? Du har helt klart bara underskattat kraften i ett fåtal megapixlar och benhård vilja. Luchinda, känd för alla återkommande besökare från sin oerhört populära cosplayföreläsning, lär dig hur du kan ta grymma bilder med din vanliga mobil. Hon lär ha sagt att kameran i en Iphone 3GS är utmärkt om man bara vet hur man ska gå tillväga, och det måste man ju bara höra mer om.

COSPLAYFÖRELÄSNING – FREDAG 13:00
En av våra populäraste föreläsningar – missa inte denna. Hundratalet besökare kan inte ha fel!
Vi vet alla att cosplay kan vara riktigt häftigt, nästan som en egen konstform, och någon som vet detta mycket väl är Luchinda, grundare av Danse Macabre – en helt grym cosplaybal i Ystad. Det är en sann ära att ha henne hos oss så missa inte detta.

D

“DELTIDSTOAN”/HORROR
Det är inte bara av en slump (eller en akut platsbrist) som vi valt att klämma in en utställning på toaletten. Om du vågar dig fram för att läsa informationen (vilket du borde, någon slet med det där infopappret) kommer du finna info om klassiska creepypastas, urban legends (som förklarar lite varför utställningen är på en toalett) samt allas våra älskade läskiga spel och filmer. Du kanske lär dig något nytt? Bara för att ämnet är läskigt, så är det inte mindre bra för dig att lära dig något nytt.

F

FAIRYCON CREW
Vill du se dem där Viktiga och Officiella arrangörerna göra bort sig? Jo då. Det kommer hända – så missa det inte för allt i världen för vi tänker inte göra om det.

FAIRYCON HISTORY
Är du en av de där älskvärda människorna som varit med Fairycon lika länge som vi arrangörer varit? Eller är du helt ny och behöver kunna bevisa för dig själv att jo – fjärde året är nog bäst hittills så egentligen har du inte missat något? Vill du lära känna arrangörerna och veta om de skulle vara seme eller uke om världen bestod av Yaoi? Missa då inte Nostalgi/History-utställningen!

FILMVISNINGEN
Som alltid håller vi i vår populära filmvisning – två salar, hela konventet. Fan av anime? Det finns en filmvisningssal för dig. Fan av dorama och liveaction? Det finns en sal för dig med! Nattetid ersätts en del av visningarna med saker som BL-filmer och skräckfilm – på morgonen kör vi en favorit i repris från förra året: vi visar våra älskade klassiska morgonprogram. Ett av de nya blocken i liveaction kommer tillägnas till musikvideor som sticker ut inom sitt medium – vare sig de är sevärda som konst eller helt enkelt sevärda för faktumets skull.

FÖRSÄLJARE
Försäljarna är alltid en naturlig del av Fairycon och så även i år. Hos dem hittar du det mesta, oavsett intressen.

G

G-HOST – NATTETID
Trött på att underhålla dig själv? Låt representanterna från Sveriges enda genuina host-club sköta underhållningen åt dig. En hosts jobb är att underhålla sin klient mot betalning och det är precis vad de gör! Som alltid en av våra mest spännande och annorlunda gäster!

GOTTA CATCH ‘EM ALL – SAMLING TORSDAG 13:?? OCH FRAMÅT
Årets revolutionerande, revamped, raw awesomeness skattjakt. Catch them all, som Pokémon!

H

HENTAIFÖRELÄSNINGEN – TORSDAG 23:00
För fjärde året i rad håller vi i vår nu rentav traditionella hentaiföreläsning, allas vår favorit. Kom och se världens lilla pastelltroll med imagen av en tolvåring diskutera med sin publik om tentakler och skoluniformsflickor. Och du borde kunna förutsäga vad som gäller med den här – om du inte är gammal nog, är inte det här föreläsningen för dig.

I

INVIGNING/AVSLUTNING
Jo, vi vet, ska man behöva sitta och lyssna på en tråkig och formell invigning också, fullproppad med info man glömt inom fem minuter? Näpp, säger vi i Fairycon Crew – Vi garanterar att det här inte kommer bli någon vanlig invigning, inte ens på vår skala. Vi svär oss gladeligen fria från alla former av tråkigheter och bjuder på inte bara Viktigt Att Veta utan också på oss själva.
Vad gäller avslutningen så är ju då detta tiden för att säga hejdå till ännu ett år av Fairycon. Tråkigt, vi vet, men vi vill ändå att ni kommer, då detta är när de sista tävlingarna avgörs och priser delas ut. Så ja, det får det väl vara värt?
Tro oss när vi säger att vi har nya trick och överraskningar upp i rockärmen iår!

J

JEOPARDESU! – FAIRYCON EDITION – LÖRDAG 10:00
Med inspiration från den underhållande succén från Uppcon’12 valde vi i Crew att själva försöka oss på något liknande och vips så var Jeopardesu – Fairycon Edition fött. Detta är en mycket primitiv, och något kaotisk, men extremt underhållande frågesport med olika moment och svårighetsgrader. Här gäller det att kunna samarbeta då man tävlar i lag och att ha sina kunskaper om Japan vässade, men glöm inte det viktigaste; Ha kul!

JUJUTSU – FREDAG 17:00
Eftersom förra årets Aikido var en oväntad hit så tänkte vi låta en ny kampsport få chansen att glänsa, nämligen jujutsu! En verkligt häpnadsväckande uppvisning utlovas!

K

KARAOKE
Karaoke – detta urjapanska fenomen. Karaoke har, som de som varit med ett tag minns, varit lite av en otursdrabbad grej för oss – första året fick vi inte karaokemaskinen och andra året raderade en datakrasch bokstavligt talat alla chanser för att sångpartyt skulle kunna genomföras. Tredje året gick vi ut i den här posten med att skräpet skulle bli av men vi vet ju alla hur det gick med det. I år dock! Pengarna tillbaka om det inte sker i år.
(med reservation för smurfar som äter utrustningen, krig, total anarki och smör)
Allt mellan animelåtarna vi alla minns och älskar och jpop de flesta av er inte hört om men som Hannski gillar finns här.

KPOP-PANELEN – FREDAG 18:00
Intresserad av allas vår favoritindustri? Fairycon gör sin interna paneldebut iochmed Toves och Hannskis medverkan i panelen där vi diskuterar allt mellan biases och favoritkoncept och varför vi egentligen köper koreanska skivor när de flesta av oss aldrig skulle komma på tanken att köpa skivor av artister här. Menar, vi har ju Itunes.
Inbjudna gäster är John och Andrea från Sverges största kpop-noraebanggrupp. Du har garanterat sett dem på konvent som Närcon förut!

M

MANGAUTLÅNING
Känner du att du vill sitta och ta det lugnt en stund istället? Fast inte med film eller något annat? Känner du en stark lust att…. Läsa manga? Klart du ska.
I vårt café har vi även en utlåning av mangaböcker (mot pant) där du kan låna en bok, läsa den och sedan helt enkelt lämna tillbaka den när du är klar och ta en ny. Vi har en hel uppsjö titlar i vårt bibliotek, och fler tillkommer varje år! Vilka är årets nyheter?

MARITA LINDQVIST – TORSDAG. JAPANSKT GATUMODE 15:30, JPOPFANKULTUR 19:00
Marita Lindqvist, författare till boken Kawaii gästar Fairycon och ger två föreläsningar! Nyfiken på mode och särskilt japanskt sådant? Finns en föreläsning för dig. Nyfiken på japansk pop och deras fans (det är en helt egen och helt crazy kultur, kan jag lova)? Finns det med. Missa verkligen inte.

MERCH
Kanske är Vocaloids och nendoroid-figurer ditt kall? Rummet som vi (och därför per automatik ni) kallar “Merch” kommer då passa dig perfekt. Vi spelar Vocaloidmusik och visar upp våra privata samlingar – Kom ihåg bara att det är se men inte röra som gäller!

MIN STORA DAG
Årets välgörenhetsprojekt, såsom vi introducerade det i julkalendern. Det är hit alla pantpengar med mera kommer gå så tänk efter en extra gång innan ni slänger pantburkar och flaskor i fel påse!
Minstoradag är en välgörenhetsorganisation som uppfyller önskedrömmar åt kroniskt sjuka eller rentav döende barn, och vi kommer ha ett antal mindre projekt där intäkterna går direkt till dem, så håll utkik och förverkliga önskedrömmar!

MODE & MUSIK
Föregående års mest organiserade rum är tillbaka, och vi har hört att de tänker försvara titeln som “Mest genomtänkta rum” med näbbar och klor. Kom och titta på de ansvarigas privata utställningar i allt från Lolita-klänningar och Hello Kitty till K-popprylar, signerade J-rockskivor och affischer. Kan du gissa hur mycket hela härligheten är värd?
Obs! Kan innehålla spår av grym musik.

N

NATALIA BATISTA – FREDAG 14:30
Natalia Batista, känd mangaka från bland annat den gamla svenska mangatidningen Shojo Stars och sitt eget arbete, bland annat Mjau! och A song for Elise och drömprojektet Nonstopcon gästar Fairycon under fredagen och håller en föreläsning om seriemarknaden i Sverige och sin egen karriär. Hon sitter även i Artist Alley så säg gärna hej till henne där!

NINTENDO – FREDAG 00:00
Visste du att Nintendo har en rätt spännande historia i Sverige? Nej? Inte jag heller, men Sally är beredd på att lära dig allt i ämnet. En verkligt intressant föreläsning för alla Nintendofanboys och -fangirls därute. Och alla andra.

O

ORIGAMI
Papperskonst, va? Ska det vara något det? Jo då. Vår duktige gäst-instruktör hjälper dig först med grunderna och sen om du vill – långt fram i svårighetsgraderna. Du kommer snart finna att det faktiskt ser mycket svårare ut än det faktiskt är. Och vem vill inte lära sig vika en alligator?
Du kan även köpa mönster och vika helt på egen hand. Alla pengar går till årets välgörenhetsgrej!

OVERWORLD – FREDAG. INSLÄPP 19:30, KONSERTSTART 20:00, SIGNERING/MEET AND GREET EFTERÅT.
Årets headliners och hedersgäster! Är ni pepp för vi är så pepp att jag tror att vi gick sönder halvvägs genom kontraktskrivandet.
What.
Missa seriöst inte något av det här! Köp också gärna deras merchandise i försäljarrummet. Du vet att du vill.

P

POKÉMON
En ny avdelning av merch, helt dedikerat till barndomens favorit. Spela de klassiska spelen, gissa “who’s that Pokémon?!” (garanterad frustration) och bläddra i pärmar av Pokémonkort. Ansvariga Sally har typ, tre pärmar. Seriöst.

POKÉMON TCG – FREDAG 01:00
Vi vet att ni alla samlade på Pokémonkort när ni var mindre. De var liksom skolgårdens hårdföra valuta och egentligen har 90% av oss ingen aning om vilka typer av värden som passerade genom ens händer, eller hur? Men det fanns ju ett direkt syfte med dem! Pokémon The Card Game. Aldrig spelat förut? Lugnt, kom och pröva på och lär dig något nytt och superkul!

PROJECT DANDY
Maidcafé. Inger inte bara ordet en viss känsla? Vi kände att vad kan vi mer dra in för att göra Fairycon’14 komplett, och då slog det oss – ett maidcafé. Så här är då Project Dandy, ett kringresande maidcaféproject med maids och butlers från över hela Sverige!
Hos dem kan du köpa färska godsaker och bakelser du inte kan få tag på i caféet, och de kan också spela spel, leka lekar och hålla dig sällskap. Vem vet vilka spännande överraskningar de kan komma att erbjuda?
Ryktet säger att just för Fairycon kommer de testa på något för dem helt nytt – ett temacafé!

S

SPELRUMMET
Missa verkligen inte spelrummet – Fairycons teknologiska hjärta. Vi erbjuder spel och konsoler för alla – allt från SNES och N64 till de där dansmattorna som dog ut rätt fort och dagens generation av konsoler. Missa inte heller våra racingspelsimulatorer!

SPELTURNERINGAR
Såklart har vi spelturneringar med fina priser i potten! Info om vilka spel som kommer spelas kommer snart!

T

TWISTER-TURNERING – FREDAG 10:00
På picknicken i somras korades en av arrangörerna till regerande Twister-mästare. Kan besökarna återerövra titeln i detta helknäppa klassiska spel som kommer testa varenda gnutta vighet du har i kroppen? Har hört att arrangören i fråga bett om att ha rast just då för att försvara sin ära….

U

UTSTÄLLNINGAR
Övriga utställningar inkluderar bland annat en om Geishor och japansk historia.

W

WORKSHOPS
Har vi också massor av! Vad sägs om pärlworkshop vid 11 på fredagen, till exempel?

ALLT DETTA OCH MYCKET MYCKET MER.

FÖRELÄSNINGAR
UTSTÄLLNINGAR
WORKSHOPS
KNAS
KUL

Fairycon’14. Peppen börjar nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s