Lucka 2

Tisdagen den andra december;

Ingen märkte någonting märkligt förrän Fairycon-älvan Jun skulle ge sig av från sitt magiska älvslott. Hen var på väg för att uppmuntra arrangörerna med en tisdagstårta då hen plötsligt inte kunde hitta sitt magiska älvstoft! Hen letade förtvivlat igenom varje burk, ask och låda, men kunde inte hitta sin påse med älvstoft någonstans. Irriterad blev hen tvungen att leta rätt på sitt KLT-busskort i stället. Hen vek in vingarna under jackan och gav sig iväg mot busstationen i snålblåsten med tårtan under armen. Arrangörerna hade extrainsatt möte på biblioteket och genom snålblåsten kämpade Jun sig fram. När hen väl kom fram till de närvarande medlemmarnas tillhåll noterade hen att medlemmarna såg molokna ut. ”Vad är det frågan om?” undrade hen.

”De har lagt ned manga-avdelningen.”

”VA!?” utbrast Jun och såg förfärad ut. ”Men det kan de väl inte bara göra!”

”Tydligen,” svarade någon. De såg alla mycket ledsna ut vid tanken på försvunna mangaböcker.

”De påstår att det kostade för mycket.”

”Och att det var för stor stöldrisk.”

”Så alla mangaböckerna är borta.”

”Vi har försökt hitta folk att ringa för att klaga, men ingen bryr sig, inte ens Barometern eller någon annan tidning verkar tycka att det är viktigt.”

Jun satte sig ned uppgivet, Yousei-kai som alltid var fulla av energi och mer eller mindre otyglad kreativitet fortsatte se molokna ut. Men hen såg ändå någonting hoppfullt i situationen då de lät sig muntras upp av den silverglittrande tårtan som hen plockade upp ur kartongen.

De tröståt tårta tillsammans men på något vis blev det inte den stämning som föreningen brukade lyckas ha på sina möten.


YAY ARKIVBILDER FRÅN VÅRA ÖVRIGA EVENT WOOOOOH!!!

Nej ärligt, shit we gjort sen sist vi sågs på Fairycon. En del av er var med, en del av er ville vara med och en del av er får förmodligen en trevlig överraskning. För visst finns det väl en myt om att konventsarrangörer inte gör något förrän det är dags för nästa konvent? Well, i vårt fall så är det definitivt en myt, för vi är aktiva i stort sett hela tiden med små mini-event. “Synas och höras” har blivit lite av vårt motto, men för det mesta tycker vi bara det är askul att chilla med våra besökare på exempelvis Fairychill. Ja. That’s a thing. Sommarpicknick i augusti komplett med grillning, bad och lekar tillsammans med massa trevligt folk.

Som ni säkert redan är bekanta med, så gör vi många galenskaper på Fairychill, bl.a. ingår man pakter med varandra för att vinna The Game (ha ha, sa den fruktansvärda Bex och skrattade ondskefullt), sätter krokben för folk med flit (det här slutar dock oftast med att man själv trillar dit också), men vi har alltid kul med varandra.

Precis efter (nåja, ett par veckor efter) Fairychill ordnade arrangörerna en dagsresa till Norrköping för att kolla på den gästande “Harry Potter: The Exhibition” på dess Europa-premiär. Vi är alla gigantiska nördar. Sue us.

IMG_6458
Här stannade vi på en dollar store och beundrade en tunna med billiga servetter. Sannerligen livets mening.

Vad gäller själva utställningen var den amazing. Jag använder det ordet rätt friskt, jag vet, men hallå. De hade Umbridges kontor. WAT.

HPSWFC1DD6B256231
ba kolla vad snygga vi var alltså nobelpris i snygghet tjohej

NOG OM DET.

I oktober hade Kalmar sin awesome kulturvecka “Ljus på kultur”, och såklart tänkte vi delta. Så här följer en bild på flummiga arrangörer, mer eller mindre utklädda, på andra dagen – “Halloweendagen”. Är vi inte goddamn vackra?

Pictured nedan: Ellen, Jonte (i alla fall lite…), Hannski, Jonti, Stewen, Hugo, Bex, Sally, Anni, Tove, Karin (…… beautiful.), Maria och Cookie.
IMG_8070
IMG_8037
HAHA KOLLA PÅ MIG OCH BEX SO BEAUTIFUL. Slänge ihop den där kattkostymen lite spontant på fem minuter efter att ha deklarerat mig själv “för sjuk to give a crap”. Sen ångrade jag mig. Så kattöron och paljettig klänning. (BEX PLZ SKRIV OM VEM DU ÄR FÖR VÅRA KÄRA BESÖKARE HAHA?)

OKEJ WILL DO HANNSKIO. Jag slängde alltså ihop en fem-minuters cosplay från shit jag hade liggande i garderoben+lånade en av Cookies peruker. Jag ska då alltså föreställa Rose LaLonde ifrån webbcomic-serien Homestuck. Tycker jag lyckades rätt bra ändå… Även om bilden är mindre charmig, men den bjuder vi på.

(Och så är vi NÄSTAN ifatt i tiden, bara en grej till :D!)

Wow, guise, titta vi fick ett IQ-diplom!
IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget som värnar om en hälsosam inställning till alkohol, och då Yousei-kai värnar om att det genom Fairycon och våra andra påhitt ska finnas ett strikt drog och alkohol-fritt utbud för unga intresserade av östasiatisk populärkultur även i Kalmar. BAM.

Ifall ni undrade så är vårt IQ-nummer 1094 och ni kan hitta vår sida här: http://iq.se/sv/iq-natverk/iq-projekt?id=2479
Ew, dopnamn. Whatever. KOLLA HÄR VILKEN FIN OCH OSUDDIG OCH VÄLKOMPONERAD OCH INTE ALLS HALF-ASSED BILD. INGEN BLUNDAR, ALLA ÄR FRÄSCHA SOM NYPONROSOR OCH HAR INTE VARIT PÅ BONDING I ETT DYGN. [/sarkasm]

IMG_0807

Det är ändå rätt ballt. Nu är vi diplomerat alkohol- och drogfria. Om man nu kan uttrycka sig så alltså. (klart man kan, bex. #YOLO)

VAD HAR NI GJORT SEN SIST?
L8erzzzzzz~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s