Lucka 5

Fredagen den femte december

Nu var det kris.

Jun for fram och tillbaka och försökte få tag i folk, men ingen svarade på mobilen, internet laggade och twitter låg nere och till råga på allting var Skype inte tillgängligt. Det var inte längre så att förrådet hade saker som saknades på mystiska vis, nej nej, förrådet var TOMT. Det fanns inte en enda låda med Fairycon-saker kvar, och märkligt nog fanns inte ens en julkula kvar av julpyntet heller. Hen tittade ut genom fönstret, de andra husen hade haft adventsljusstakar och adventsstjärnor igår. Nu var de alla borta. Det här krävde de mest drastiska av drastiska åtgärder beslutade Jun och gick med bestämda steg mot dörren. Hen var tvungen att hämta hjälp av något slag.

Polisstationen var så full med folk att det omöjligt hade gått att få in fler i väntrummet om en hade använt en kofot för att pressa in någon. Jun fick med sina vingars hjälp ändå en sittplats, att sagda sittplats var belägen uppe på en kant ganska högt uppe på väggen var en helt annan sak. Fram emot lunch tid tunnades skaran av människor inne på stationen ut, dock inte på grund av att det var färre som fått sina ärenden uträttade utan för att poliserna hade bestämt sig för att upprätta en kö utanför stationen för att inte riskera brandsäkerheten. Polisen som hen till slut fick träffa avfärdade hen med utan att ens lyssna på vad hen hade att säga och bad hen fylla i ett formulär om vad som stulits. De hade fått in enorma mängder rapporter om inbrott, dels från affärer och dels från privatpersoner, det var allt möjligt som hade stulits, från TV-apparater till självlysande jultomtar. Jun såg sitt papper försvinna ned i en mapp som redan var överfull och såg med medlidande på den trötta polisen som tog emot hens anmälning, han såg trött och närmast ledsen ut och Jun knuffade sig ut genom dörrarna och kände sig nedslagen vid åsynen av den allt längre kön utanför polisstationen.

Den här luckan går in på mer allvarliga saker (men ändå rätt fina saker), nämligen Fairycons årliga välgörenhetsprojekt! För FC’15 har vi i Yousei-kai bestämt att alla pantpengar ska gå till Barncancerfonden. Så varje gång du stillar din törst eller ditt sockersug med en läskeburk från vårt kafé så bidrar du samtidigt till att föra forskningen om barncancer framåt. Bra va? ⊙ω⊙

För er som av någon obegriplig anledning inte vet vad den här organisationen jobbar för så följer här en liten förklaring;

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Men det är inte deras enda uppdrag, utan dem ser även till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer/anhöriga får den vård och det stöd som dem behöver.

Barncancerfonden startades upp för 30 år sedan av Gun och Anders Krantz efter att dem förlorat sin dotter Minna i leukemi (även kallat blodcancer) och har sedan dess drivits med hjälp av donationer ifrån olika föreningar och företag, men även av privatpersoner. 

Det är här vi i Fairycon och ni besökare kommer in i bilden! För utan oss kan forskningen inte föras framåt, men tillsammans står vi starka och tillsammans kan vi indirekt rädda ett barns liv.

barncancerfonden

Vill du ha mer information om deras verksamhet, eller kanske rentav skänka en gåva redan nu via deras speciella julbutik? Gå isåfall in på www.barncancerfonden.se !

//Hannski & Bex

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s