Lucka 13

Lördagen den trettonde december

De hade bestämt sig för att samlas i lokalen återigen denna eftermiddag. När de kom till entrén var det spår i snön utanför, men av någon anledning syntes inte Jun eller Mini till.

Eeveen hoppade framför Jun med glada skutt och fick dem alla att le.

Sen började Jun att sjunga en egenskriven visa till melodin av natten går tunga fjät; 

 

Natten går tunga fjät, runt stad och landet.

Kring jord som sol glömt bort, skuggorna ruva.

Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus,

Eran egen Jun, det är minsann jag.

Natten är stor och kall. Nu, hör, det prasslar

i alla tysta rum, sus av älv vingar.

Se, på vår tröskel står, uppklädd med ljus i hår,

Det är jag det är, med fika att äta! 

Mörkret skall flykta snart, ur jordens dalar.

Så jag ett underbart ord till er talar.

Dagen skall åter ny, stiga ur rosig sky,

Och det här löser sig javisst, det löser sig visst!

 

De applåderade glatt när Jun så landade framför dem.

Jun satte ned brickan med lussebullarna och den varma chokladen på golvet i hallen där de andra stod och de satte sig ned, mycket mer hoppfulla än de hade varit dagen innan. Jun ställde ned sin ljuskrona på ett fat för att lysa upp lite trevligt och de var alla väldigt glada över Juns generositet. Det hade inte blivit mycket till lucia firande på annat håll då det uppstått akut saffransbrist, för att inte tala om bristen på lucia kronor och liknande jul associerade detaljer.

Eeveen Mini hoppade runt framför dem och skällde efter dem och såg så på Juns ljuskrona, sedan hoppade den mot den och klättrade in och lade sig mellan ljusen. Då hände någonting magiskt. Eveen lös upp med ett gul orange ljus och så plötsligt var Mini inte en Eevee längre utan en Jolteon.

“Ok, en sak är säker, nu kommer alla att stirra på en om vi går omkring med Mini någonstans.” Mini spann glatt och rullade ihop sig i Vix knä och såg nöjd ut.

“Vad sägs om att vi tar oss upp på ovanvåningen i morgon, nyckeln vi hittade igår passar till den där fula grinden som någon har satt upp tvärs över trappan, jag vågar garantera det!”

“Appropå nycklar!” sa Jun, “så tycker jag att det är bäst att ni har varsin nyckel så att ni kan komma in, det har ju snöat både igår och idag och vem vet vilket väder vi får, så jag har gjort nycklar till er allihopa!” sa hen och plockade upp en nyckelknippa med nycklar som hen sedan delade ut till dem. När de skiljdes åt för kvällen var de alla nöjda, även om de inte kommit framåt i sitt sökande så kändes det som en bra dag.

Idag är det Lucia! Ifall det nu hade lyckats undgå er dvs… Men det tvivlar jag på, med tanke på alla;

12908

Skämt åsido, dagen till ära bad vi en av våra medlemmar (aka Karin. HEJ! GOOD FREAKING JOB BRO) att teckna upp en specialbild på Jun! “Ah, Jun kommer att vara klädd som Lucia” är kanske er första spontana tanke men nope, vi ville bryta det lite och dessutom vet vi ju alla vid det här laget att Jun ÄLSKAR stjärnor, så hen poserar här som stjärngosse.

FairyCon15-Jun-Lucia

Är hen inte underbart gullig?!?! Det tycker i alla fall vi i FC-crew! (  ′ॢ◡̶͂‵ ॢ )♡*.

Vi har också fått lära oss att älvors hår och vingar bleknar lite under vinterhalvåret, detta pga brist på solljus men oroa er inte! Lite extra D-vitaminer i maten gör susen.

//Bex & Hannski

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s