Lucka 14

Söndagen den fjortonde december

Söndagens ljus kom så sakteliga över stad och land och mötte en mängd olika varelser. Ingen kunde dock säga att det var särskilt tidigt längre när solen väl masade sig över horisonten. Jun och Mini mötte dem i dörröppningen med överblivna lussekatter och te när de dök upp framåt lunch. “Ingen får mig ur sängen tidigare än tio på en söndag” mumlade Zingo sömndrucket. “Enda gången jag är uppe ur sängen innan tio på en helg är om jag har varit vaken till dess” svarade Eli. De andra muttrade liknande svar och de slog sig ned på var sin stol i entrén. Ljuset som strilade in genom fönstren var kallt och inte nämnvärt uppmuntrande men Jun hade letat fram en ljusstake och tände tre ljus i den. Ljusen muntrade upp dem något och de såg bort mot trappan och den lika irriterande som mystiska grinden som hade satts upp där av någon och efter att lussebullarna var uppätna bestämde de sig för att ge sig på låset.

Nyckeln de hade hittat föregående dag passade turligt nog i låset på den mycket märkliga grinden till trappan. Den gick dock inte upp utan ett stort mått tålamod och ingen liten mängd fysiskt våld. De kikade uppför den mörka trappan, lamporna på övergången verkade inte fungera men de bestämde sig ändå för att bege sig upp dit med de levande ljusen som ledljus. Mini följde efter dem hack i häl och ömsom jamade och ömsom gläfste allt eftersom de tog sig upp för trappan och in i en av korridorerna. En vindpust slog plötsligt emot dem och släckte deras ljus när de vågade sig in i korridoren och de beslöt som en person att bege sig hemåt istället och komma tillbaka med ficklampor dagen efter.

PRESSMEDDELANDE

Idag introducerar vi för första gången, i samarbete med Fairycon, SM:ör entertainment!

SM:ör ent är ett nytt Entertainmentbolag vars mål är att plocka fram den nya idolgruppen att ta Fairycons besökare med storm. För att lyckas med detta behöver vi din hjälp! Under Fairycon’15 är de besökare intresserade av att ta fram framtidens stjänor och sätta ihop den perfekta idolgruppen inbjudna till SM:ör ent’s planeringsmöte.

Är du intresserad? Håll ögon och öron öppna för mer information så ses vi på Fairycon’15!

Ser fram emot att arbeta med er,

Tuve Li

VD för SM:ör entertainment

Ni undrar säkert vad detta är? Jo, på FC’15 kommer vi att hålla i ett rollspelsliknande event, där ni som besökare kommer att få agera direktörer och plocka fram den perfeka idolgruppen bland våra “trainees”(aspirerande idoler). Allt liknande den process som sker i K-pop. Som sagt, håll ögon och öron öppna för mer information både här på wordpressen och andra sociala medier ^^

//Bex & Hannski (och Tove)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s