Lucka 16

Tisdagen den sextonde december

Jun var fortfarande borta när de kom fram till konventslokalen. De hade bestämt sig för att köpa med sig mackor från Subway, men av någon anledning så var både deras läsk, kakor, dressing och deras ost slut. Vännerna satte sig hur som helst och åt sina något torra mackor på några fortfarande hela stolar i cafeterian. De kunde inte riktigt begripa hur det kunde komma sig att en så stor kedja som Subway hade problem med leveranserna, men å andra sidan verkade det som att de flesta snabbmatskedjorna hade problem med leveranser av trevliga ätbara saker. Gruppen hade dock större problem; Jun hade inte dykt upp. Ingen av dem vågade nämna det faktum att hen förmodligen inte skulle komma att dyka upp heller, men ingen av dem ville nämna någonting för att inte göra de andra obekväma.

När mackorna var uppätna och vattnet blivit druckit packade de ihop och gav sig iväg mot den mörklagda övervåningen. Nyckeln som de hade hittat ledde inte till många av de dörrar som de hittade längs vägen men till slut nådde de till en dörr som ledde till ett rum inifrån vilket som det hördes några mycket märkliga ljud. När Eli stack nyckeln i låset hoppades de nästan att den inte skulle passa. Det gjorde den dock. Det var karaoke-salen. En projektor låg sönderslagen på golvet och en dator var omkullvält i ett hörn, men det var inte det värsta. Det värsta var att någonting hade fått Disney-sången “Let it go” från Frozen att fastna i uppspelningsläge på en evig repeat, den verkade inte gå att stänga av heller. Mini tittade sig omkring och backade sedan långsamt ut ur rummet. De ville medge att de förstod den stackars lilla pokémonen men de tänkte fortfarande försöka söka igenom rummet. Det var inte kul att tvingas höra på “Let it go” om och om igen, men det var i alla fall en god motivation till att försöka leta efter någonting som helst som ledtråd till var de skulle kunna hitta någonting för att ta deras sökande vidare. 

Efter i alla fall femtio för många upprepningar av den vid det här laget plågsamma låten hoppade Vix upp och ned av glädje när hon hittade en nyckel i ett hörn. De formligen sprang ut ur rummet och smällde igen dörren efter sig och bestämde sig för att inte utmana ödet med sina döende ficklampsbatterier utan bege sig hemåt ännu en gång.

 

Dagen i luckland: Tekniskt strul.

Tittar på luckan.
Tittar på klockan.

113011_900

SSSSABELTANDADE TIGRAR OCKSÅ VAD SENT DET BLEV.

Här har ni en selfie signerad Tove för besväret.

1381
Beautiful. Känns det inte bara mycket bättre nu?

Bex: Det känns mycket bättre. Den där bilden ger mig liv.

MEN I ALLA FALL.

Lite behind the scenes stuff är ju alltid kul. Originaltanken var att vi skulle ha filmklipp på oss som failar runt med diverse saker men… It’s aint happening guys. Däremot hittade jag en bild på sälen Karin! Vi minns henne alla som en av figurerna ifrån regelfilmen. Vad kan hon hitta på här måntro? Spoiler: det får ni se i en kommande lucka!

B46kv1PCUAA8sF_

Värt att nämna är att det där är den största julgranen jag någonsin har sett i hela mitt liv och ändå var toppen kapad.

“Men. Gör inte Fairycon crew NÅGOT VETTIGT!?!?!?!” kanske är något ni undrar nu. Och jo, det gör vi. Här är bevis direkt printscreenat från Bex dator som visar godisplaneringen, och tydligen har hon hittat något intressant…

Skärmavbild 2014-12-16 kl. 21.13.58

Men det kan också bero på att Bex tycker mintchoklad är gott. Och Pocky är gott. Combine it and you have heaven.

Imorgon ryktas det om en liten tävling, så ni tänker väl inte missa den luckan!?

/Bex & Hannski

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s