Lucka 18

Torsdagen den artonde december

Det var en tröstlöst grå eftermiddag. Det hade regnat från tidig morgon och det såg inte ut att bli ett dyft bättre längre fram på kvällen. Den lilla gruppen samlades i kaféet och delade på en påse kanelbullar. Lussebullarna verkade vara slut, även fast lucia var över så var det saffransbrist av någon anledning. Ingen av dem brydde sig egentligen så särskilt mycket. Det var trots allt fortfarande så att de inte hade någon aning om vad de skulle göra här näst. De hade inga ledtrådar och ingenting som skulle kunna leda dem vidare i sitt sökande efter Fairycons arrangörer, Jun eller juldekorationerna.

De gick hur som helst upp på övervåningen återigen och det var inte med någon större glädje som de började det mödosamma jobbet med att genomsöka salarna de redan hade nycklar till i den gemensamma nyckelknippan. De kom överens om att hålla sms-kontakt om någon skulle hitta någonting, men det såg ut som ett fruktlöst sökande när de inte ens kunde få den förbannade karaokemaskinen att sluta spela “Let it go…” Men så, efter ett par timmars sökande råkade Zingo gå in i den öppna merchandise salen och medan han var på väg att vända och gå ut igen så frös han mitt i ett steg. Det stod en klarröd mnms figur under ett bord. Han var fullständigt och totalt säker på att den inte hade stått där dagen innan. Någonting var onekligen skumt. Han skickade ut ett gruppsms till de andra “Kom NU till merchandise salen! Har hittat något!” Han satte ned figuren på bordet och inväntade de andra som snart anlände. “Vad är det Zingo?” undrade Jokki med andan i halsen. “Ja har du hittat någonting?” undrade Henrik som började hoppas lite. “Ja, det stod en mnms figur under det här bordet när jag kom in här” förklarade Zingo. Eli gick fram till bordet och tog upp figuren och den delades i två i henoms händer och inuti uppenbarade sig en liten lapp.

“Om ni mig ikapp vill hinna

Måste ni filmsalarna snarast finna.”  läste Eli högt från lappen. 

“Men filmsalarna är låsta” påpekade Vix.

“Men om nu någon kommit in här och placerat den här figuren här så måste de väl ha kunnat tappa en nyckel här” sa Henrik lite osäkert.

“Mmm, eller gömma en nyckel” sa Jokki och kände sig lite olustig till mods. 

De sökte igenom rummet och hittade till allas förvåning två nycklar under ett av borden längst bort. Trots att de var säkra på att de redan hade letat under dem. 

De tog sig dock bort till filmsalarna och mycket riktigt ledde nycklarna till de två salarna. I den övergivna dramasalen fanns ingenting att hämta dock. Det fanns bord och stolar uppstaplade i snygga rader och någon hade klottrat en massa saker långt ned på whiteboard tavlan som fanns i rummet, men ingenting gick att hitta i rummet inte ens efter lång tids sökande under både bord och bänkar. Till slut bestämde de sig för att helt sonika ge upp för dagen och gå hem, ingen av dem ville oroa sina familjer mer än nödvändigt när det nu började se ut som att det skulle bli en jul utan julpynt.

SO GUYS, ÄR NI PEPP ELLER ÄR NI PEPP? (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

Det borde ni vara, för vi har en ny satsning på G. Flera faktiskt om vi ska vara ärliga, men några måste ju få vara överraskningar. Vi kan ju inte gå ut med allt på en gång liksom. Skulle ju förstöra allt det roliga med att vänta. ;D

Okej så… På Fairycon’15 kommer det numera att finnas ett ACTIVITY ROOM. Woooo! Party! *dansar caramelldansen because why not*

Nej ok. Ärligt talat. Vi vet att man som konventare ibland vill ha saker att göra, men ändå inte gå på någon av de föreläsningar eller övriga aktiviteter som pågår, utan man vill helt enkelt bara sätta sig ner och ta det lite lugnt, spela spel, bygga lite lego kanske eller rentav försöka slå världsrekordet i att bygga med kapla-stavar.

Fast vad är ett activity room utan besökarnas åsikt om vad vi ska ha i det? Så här är en fancy liten poll! det börjar bli omänskligt många polls det här året…

/ Bex & Hannski

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s