Lucka 23

Tisdagen den tjugotredje december

Utsikterna inför julen var synnerligen bleka.

I de mörka konventssalarna och korridorerna försökte de fem vännerna få en mening med sitt sökande. De gick igenom korridorerna och prövade nycklarna de hade hittat på dörrarna, men för det mesta hände ingenting. De enda salar som de kom in i var de som de redan varit i.

Så hörde de ett lågt ljud som verkade komma från en tom korridor. Vix såg sig omkring, vid toaletterna i deras korridor stod några städsaker, lämnade i all hast som om Fairycons städgrupp hade blivit bortrövade medan de gick igenom sitt material. Att så var fallet var någonting ingen av dem ville tänka på egentligen. Henrik pekade mot den omkullvälta skurhinken och de rörde sig alla mot städsakerna. Under största möjliga tystnad smög de sig runt ett hörn och överraskade en liten varelse, inte mer än trettio centimeter hög som satt och åt på ett paket pocky i ljuset av ett värmeljus. Varelsen såg dem inte först, men när de riktade sina ficklampor mot den började den skrika av skräck och höll det näst intill tomma Pocky-paketet framför sig som sköld. 

”Ätinteuppmigätinteuppmigätinteuppmig!” skrek den åt dem. 

”Va?” sa de alla unisont. Sedan riktade de sina ficklampor bort från varelsens ögon och ned mot golvet. Jokki satte sig på huk för att få en bättre titt. Varelsen var klädd i grå kläder barfota och med en grå toppluva och såg fullständigt skräckslagen ut.

”Vad är du för något?” undrade Eli som såg att varelsen lugnade ned sig något när de riktade sina ficklampor bort från den.

“Jag är en gnom, snälla ät inte upp mig!!!” svarade den lilla varelsen.

“Äta upp dig? Varför skulle vi äta upp dig?” undrade Zingo förvirrat.

“Va? Vad menar ni! Människor äter ju gnomer!” påstod den lilla gnomen med bestämd röst.

“De tittade på varandra och på den lilla varelsen som stod i hörnet kurandes bakom ett pocky-paket. Det här var någonting som ingen av dem kunde förstå någonting av.

”Ok, du är en gnom” sa Henrik.

”Då vill vi att du ska veta att vi inte äter gnomer” sa Eli.

”Faktum är att vi inte äter någon” fortsatte Vix.

”Vi vill bara ha tag i våra vänner igen” förklarade Zingo med vänlig röst. 

”Är ni vänner med den där trevliga älvan?” undrade gnomen och såg lite nervös ut.

De nickade. 

”Alltså, jag kan berätta, jag gillar inte Illvillig ändå, jag kan leda er till henne i morgon, hon är inte i närheten idag, det är alla vakterna dock så det finns inte en chans att smita in, i morgon kommer vakterna att vara inne hos henne för att fira så då har vi vår chans.”

De såg alla mycket förvirrade ut och tittade på den lilla gnomen med mycket förvirrade blickar.

”Ok jag börjar från början” sa gnomen. ”Jag heter Franklin och jag jobbar för en galning, jag har inte valt att göra det, men jag protesterade aldrig mot arbetet direkt. Vi blev lovade en massa pocky om vi skulle lyckas med att genomföra hennes planer, och hon hotade oss med tjänstgöring i någon otäck fabrik om vi inte gjorde som hon sa. Men jag vågar inte säga så mycket, det kan finnas andra här i närheten, allt ni behöver veta är att ni MÅSTE komma till den här adressen i morgon klockan tre” sa han och vek upp locket på pockyn och skrev ned adressen på den. ”Jag vågar inte stanna längre, jag har stulit ett paket pocky och kommer få sota för om jag inte är i tid till kvällssamlingen, men kan ni LOVA att komma dit i morgon? Hela julen blir förstörd om ni inte kommer dit då!” utbrast Franklin och de nickade alla och lät honom springa sin väg.  

ÅRET 2014 BJÖD PÅ MYCKET NYTT FÖR BÅDE BESÖKARE OCH ARRANGÖRER.

Det kan i alla fall jag, Bex, vittna om som fick axla den stora uppgiften om att vara huvudansvarig för artisterna och deras välmående. För det är ju trots allt människor man jobbar med, och dem ska ju i första hand må bra. Speciellt för att kunna leverera en sån fantastisk show som Overworld gjorde i år! Om ni inte var där och såg dem, så missade ni definitivt något! men ta det lugnt, våra framtida artistbokningar ger er ännu en chans till att ösa på rejält under konserterna, rock on osv~

“Men vad GÖR man egentligen i artistansvar?!”

Många tror att det är ett rätt chill jobb, men det är det ju definitivt inte. För den ansvarige ska boka hotellrum, deala med inte bara medlemmarna utan även deras roadies och övriga crew, man ska se till så att dem får mat i magen osv osv. Det där är mycket av det som sker pre-konsertkväll, dvs “mörkerarbetet” så tänker egentligen inte gå in så mycket på det mer än det lilla som nämnts ovan.

Overworld 2014-04-25

Tänker istället visa er lite behind the scenes bilder från själva konsertkvällen! Börjar med att bjussa på den här gruppbilden tillsammans med medlemmarna i Overworld, och alla i teamet artistansvar.

En av de viktigaste sakerna inför en konsert är ju självklart en soundcheck och det är här som vi får en chans till lite lugn och ro. Menar, i år satte vi ju oss ner i ett hörn av lokalen för att få i oss lite mat och bara chilla med alla, medan ljudteknikern kontrollerade så att allt stämde.

Skärmavbild 2014-12-23 kl. 18.17.13

Det är också då man kan passa på att uppdatera Fairycons sociala media med diverse bilder för att få publiken att bli jättepepp på konserten! ;D

Och nog funkade det för det blev ju ett jädrans ös…

Skärmavbild 2014-12-23 kl. 18.17.29

bilden är jättekass men shhhh

Det här leder också in mig på en annan av våra arbetsuppgifter. Vi ska nämligen se till så att ingen kommer till skada under konserten, att ingen skulle få för sig att springa upp på scenen (dat is very respektlöst och jag hoppas att ingen av er gör det) men även att ta bilder! ^o^

Och innan ni undrar – vi ser alltid till att fråga om artisterna vill köra på merchförsäljning under vårt konvent fram till signeringen som i år skedde i aulan efter konserten.

Skärmavbild 2014-12-23 kl. 18.18.45

Fancy yo~~~~

SÅ. Nog om i år. I år var fantabulöst, men det kommer ju ett nästa år. Vi har minsann redan köpt pennor till signeringen, ja då.

Vad kan ni vänta er då? Jo för det första så har vi börjat leta efter lokala band. Ni Kalmariter som hängt kring tidigare Monokrom och numera UNIK kommer säkert känna igen banden vi bokar här. Vad vore det roliga i att avslöja för mycket dock? Nej, vi får alla vänta.

Såklart kommer vi även boka ett par större akter. Det går bland annat rykten om en mycket populär svensk duo, och ett band som torde vara lite mer av ett wildcard… Vad säger ni, tror ni att ni vet vad som döljer sig i den snara framtiden? Hm?

ANSÖKAN TILL ATT BLI ÄLVA PÅ FAIRYCON (eller, funkis, som dödligt folk skulle kalla det) ÄR NU ÖPPNAD. http://konvent.se/fairycon15/funktionar/
Tagga!!!

/Hannski & Bex

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s