Lucka 25

Torsdagen den tjugofemte december

En ensam snöflinga dalade genom luften, influgen genom det trasiga fönstret högst upp på väggen i sovsalen och de såg en stjärna lysa in på dem genom den kalla vinterns natt.

De tittade upp på stjärnan som lös in genom sovsals fönstret och önskade riktigt riktigt mycket att de skulle få tillbaka sin favoritälva. 

Och så smälte isen runt älvan och hen tog upp sitt trollspö och log mot dem.

“Där ser du Illvillig! Ingenting kan förstöra vår julglädje och nu förvandlar jag dig till en katt!”

Och så lyfte hen trollspöet och viftade med det och vips satt en svart katt med vita tassar där Illvillig hade stått. “Se där! Nu blev du ju mycket trevligare att ha att göra med!” sa hen och plockade upp katten som fräste mot henom när hen lyfte upp henne. Hen förvandlade så den bur som konventsbesökarna fångats i till en katt-transportbur delux och fick Illvillig att sväva in i den. Hon fräste visserligen våldsamt, men kunde inte göra någonting annat. 

Så skickade Jun iväg en silverglittrande stråle av magi som flög ut ur rummet och snart kom en skara små nissar i röda kläder intravande i rask marsch och hack i häl på dem kom en fortfarande något sömnig person i röda kläder… Det var Jultomten! 

Alla människorna stod som förstenade och tittade på tomten, han hade långt vitt hår och skägg och en stor rund mage och hans röda dräkt var väldigt lätt att känna igen. 

”Vad då, har ni aldrig sett en tomte förut?” undrade Jun och log mot dem. 

”Och för att stilla er undran, ja jag är tomten, och ja jag har mycket att göra, men vi har hunnit att dela ut julklappar förut så vi kan hinna det en gång till eller hur nissar!” sa han glatt och log mot nissarna. ”Och du!” sa han och pekade med sin enorma näve mot gnomen Franklin som darrade när han tittade på honom. ”Du, har en position som förste paketkontrollerare i min julklappsfabrik om du vill ha det, ett riktigt hedersuppdrag som jag inte skulle anförtro någon annan än dig, det krävs stort mod för att stå upp mot dem som tycker att en ska forma sig efter mängden.”

Och så var allting frid. Jultomten, nissarna och Jun hjälptes åt för att återställa ordningen.

Illvillig fann sig så småningom till rätta som katt, hon behöll en del av sin attityd att hon ville att alla skulle tjäna henne, men då hon nöjde sig med leverpastej och kattmat så var hennes önskningar inte de svåraste att tillfredsställa och så firade alla jul i största frid och fröjd.

Och Fairycon, ja det blir av i år också!

Så God Jul från oss Arrangörer!

HEEEEEEEEEEEJ.

Ni vet alla vad som kommer här. Det är inte direkt någon överraskning i år.

fp79n
Text, varför blev du sned. Varför gör du såhär mot mig. Det är juldagen. Kan du inte försöka hålla sams i alla fall.

Håhåjaja.

Nåväl, nu ska jag (Hannski) springa och skriva en separat post om biljetterna (såklart inte alls till stora delar copypastead från förra årets detsamma för att det är juldagen och jag är lat)

SÅ INNAN DESS VILL JAG OCH BEX (vare sig hon är här eller inte) BARA SÄGA TACK.
Julkalendern är alltid ett äventyr av “AAAAAAAAAAAAAAH NEJ VAD ÄR KLOCKAN” och “MEN, WORDPRESS ÅT MITT UTKAST?!?!?”.
Så tack för att ni läst våra stundom förvirrade, improviserade och trötta haranger. Och tack för att ni överlevt fula bilder på diverse arrangörer (TACK TILL TOVE OCKSÅ. HASHTAG TEAM OFOTOGENISK) utan att springa och gömma er i en grotta.

Och tack till Mari-chan vars julhistoria ni kunnat följa varje dag här i kalendern!

Vi ses väl i april?

/Hannski & Bex

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s