AKTIVITETSLISTA FC 15

Här är äntligen, om än lite sent, årets aktiviteter!

HEADLINER FREDAG:
KONSERT MED UREDAI FÖLJT AV POINTLESS SYMPATHY. PUBLIKINSLÄPP: 19.30 KONSERTSTART: 20.00 MEET & GREET UREDAI: 22.00

HEADLINERS LÖRDAG:
MODE- OCH COSPLAY UPPVISNING 13.00
PANEL MED GRETHE B’S COSPLAY 12.00
KONSERT: NANDA?! PUBLIKINSLÄPP: 19.30 KONSERTSTART: 20.00 MEET & GREET 22.00

HEADLINER SÖNDAG:
COSPLAYTÄVLING 13.00


FREDAG – UREDAI 20.00, POINTLESS SYMPATHY 20.30
LÖRDAG – NANDA?! 20.00

Vi älskar musik, och har satsat stort på det i år!

På fredagskvällen kommer du kunna se UREDAI, ett väldigt lovande band som spelar på scen för första gången, följt av kalmarbandet Pointless Sympathy, som förra året vann Musik Direkt Kalmar!

UREDAI kommer ha en Meet & Greet kl 22.00 med signering!
På lördagskvällen kommer du kunna bevittna en brakshow av duon NANDA?!, med hits som “Notice Me Senpai”!
Även NANDA?! kommer ha en Meet & Greet, kl 22.00 på lördagskvällen, där du får träffa Endigo och Kitcha, och kan få dina saker signerade! 

Vi vet att förra året så var det en bit att gå till konsertlokalen. Vi har inte kunnat ta bort promenaden helt, men vi har minskat på den rejält! Konserterna kommer hållas på Ungdomshuset UNIK, som bara ligger ca 300m bort!

GRETHE B’S COSPLAY – FROM TRASH TO COSPLAY  LÖR 12.00

Vi kan stolt säga att vi i år blir gästade av Grethe B’s Cosplay! Eller ja. Nästan. Grethe hade inte möjlighet att komma i egen hög person, men vi kommer få en fantastisk panel via Skype!

Grethe ser cosplay där andra ser skräp, och gör helt fantastiska skapelser med det! Här kan du få lära dig hur, och det är inget du vill missa!

COSPLAYTÄVLINGEN SÖN 13.00

Vi fortsätter att satsa på cosplay, och i år blir tävlingen bättre än någonsin!

Vi har bett fantastiskt duktiga Frej Westelius komma som gästdomare, och i år höjer vi ribban!

Du kommer kunna sikta in dig på fyra olika kategorier;

Juryns val – den cosplay som är bäst sammansatt i sin helhet, med bra hantverk, bra performance, och bra igenkännelse till orginalkaraktären!

Bästa hantverk – precis som det låter! Här kollar vi på jämna sömmar, fållar, material och propsbyggnad. Även om du kanske inte har de bästa sömmarna så kan du fortfarande vinna kategorin om du har ett fantastiskt prop, och vice versa!

Bästa performance – Här vinner du genom att vara bäst på scen. Du skall visa på bra scennärvaro och kunna förmedla din karaktär till publiken!

Publikens val – Via lapplåda så kommer publiken få rösta fram sin favorit som vann deras hjärtan!

Glöm inte att alla som ska vara med i tävlingen ska samlas kl. 10.00 på söndagen, i sina cosplays, för att ha sina personliga intervjuer där domarna kan ställa frågor angående tekniker, tankar och utförande, och även för att gå igenom hur det kommer gå till på scenen! 

UPPVISNINGEN LÖR 13.00

Vi har i år valt att slå ihop cosplayuppvisningen och modevisningen till en stor show!
Anmälningarna kommer vara öppna till ett par timmar innan uppvisningen, men vi ser gärna att du föranmäler dig, så blir det lättare för alla parter!

INVIGNING/AVSLUTNING

Vi kan lova er att vår invigning kommer vara något utöver det vanliga!
Många invigningar är långtråkiga och har massvis med information du snabbt glömmer, men inte på FairyCon inte! Vi bjuder på oss själva, och på viktig information på sätt du sent glömmer!

Sedan har vi ju avslutningen, tiden då det är dags att säga hejdå till vänner och årets FairyCon. Det är alltid tråkigt att säga hejdå, men vi säger “på återseende” istället för “farväl”!
Här kommer vi även ha vår prisutdelning, och den vill ni väl inte missa?

COSPLAY BLINDDATING FREDAG KL.17.00
Tänk dig att du cosplayar som en karaktär. Och så gifts du bort med Pikachu. Välkommen till Cosplaybilddatingen! En favorit i repris från förra året, och vår första tvåspråkiga aktivitet, går ut på att finna din soulmate – in character. Du ställer frågor eller besvarar dem som din karaktär skulle göra och i slutändan ställs vår bachelor(ette) framför dilemmat att välja en av sina kandidater – som hen såklart inte sett innan de väljer. Fina trinkets som priser utlovas! Anmälan på plats.

TEA TIME

I år har vi nöjet att bli gästade av maid- och butlercaféet Tea Time!

I Tea Time har alla maids och butlers sitt speciella totem-djur som de representerar genom att bära deras öron, svans och till och med horn om djuret har det! Utöver det har varje maid och butler sin egna karaktär, det kan vara genki (energisk), otaku (nördig) eller dandere (blyg).

Här kan du ta dig en fika och bli uppassad på av din maid eller butler, småprata eller kanske få ett litet framträdande om du har tur!

På morgonen kommer det här även finnas möjlighet att äta frukostbuffé!

GCEA

GCEA, eller “Gotta Catch Em All” är skattjakten för dig som gillar roliga uppdrag och att, så att säga – Fånga Flest. Gärna först. I GCEA buntar du ihop dig med en eller två kompisar och letar efter pokém-…. Nej. Menar, arrangörer.

Vissa arrangörer kommer ha mer eller mindre knasiga uppdrag för er att utföra i utbyte mot en del av det slutgiltiga lösenordet. Litet pris till alla som finner alla bitarna inom ett dygn!

För de som vill ha finare saker så kommer det finnas en andra, frivillig fas efter den första, där ni ska lösa gåtor och kluringar i grupp.

Är ni pepp på världens roligaste skattjakt? Ställ upp i GCEA. Börjar direkt efter invigningen!

SM:ör ENT. LÖR 16.30

Är du redo att vara med och starta SM:ör entertainments första idolgrupp? Vill du vara med och plocka ihop de bästa medlemmarna bland våra trainees? Då ska du se till att infinna dig på vårt möte under Fairycon.

SM:ör entertainment är ett rollspel baserat på Sydkoreas idolindustri. Du som besökare kommer att få sitta med under SM:ör ent.’s planerings möte och plocka fram den perfekta idolgruppen, välja namn, medlemmar och allt annat som behövs för en bra debut!

MLP BLOGG-PANEL MED TWISTERMON LÖR 14.00

Twistermon komer till Fairycon’15 och ska prata om MLP, sin blogg, och hur man gör en OC och serierealistiska bilder till den!

FANDUBFÖRELÄSNING MED SWEDISHKURIBOH LÖR 17.30 

Har du alltid funderat på hur det går till när man gör en fandub? Då vill du gå på föreläsningen med SwedishKuriboh! Här kommer du få höra om allt som hör fandub till, och du kommer få se en helt ny video!

SPEEDRUNNERS

Vi gästas i år av två fantastiska speedrunners; Jodenstone och IrregularJinny!
Båda har respektabla titlar, och de har kommit till oss och kommer hålla både en föreläsning om speedrunning, hur det fungerar och olika tekniker. De kommer även ha streamad speedrun i aulan på fredagkvällen! 

Speedrunnerworkshop Fre. 16.30

Speedrun LIVE  Fre 21.00, Aulan

Ravet? RAVEN!! 00.00-04.00

Vi har lyssnat på er kära besökare, och för att kompensera tidigare år så har vi nu inte bara ETT utan TVÅ discorave!!

(En korp viskade även i mitt öra rykten om godisregn)

Båda raven kommer hållas i karaokerummet!

TV-SPEL

Gillar du tvspel? Mår du som bäst när du har en kontroll i handen?

Då kan du komma till vårt tvspels-rum!

Här kan du komma och spela med dina vänner, själv, eller hänga med våra Fairies!

Gillar du att tävla?

Då blir du nog glad över att höra att vi i år kommer hålla turnering i Super Smash Bros. WiiU OCH i Super Smash Bros. Melee!

Finns intresse kan vi även ordna fler turneringar efter önskemål!

Super Smash Bros. Melee – FRE 14.00

Super Smash Bros. WiiU – LÖR 14.00

 

KARAOKE

Är du en av oss som gillar att sjunga? Eller bara ha roligt? Skrika dig hes mitt i natten?

Då ska du ta en titt förbi vår karaoke!

Vi har ett stort urval låtar, och gillar du koreanska så har vi nöjet att få stöd av PandoraBang och hela deras Kpop-bibliotek!

FILMSALAR

I våra filmsalar kan du sätta dig och ta en lugn stund och kolla på anime, filmer, J-drama eller K-drama! 

M&M

Brinner du för östasiatisk musik och dina oppas? Spenderar du också respektabelt många timmar med att hålla koll på sociala medier och forum för att ha den senaste informationen om comebacks, album, fotosessions och samlarsaker?

Älskar du stilar som lolita, gyaru och fairy kei?

Kom då och prata med oss i Mode och Musik-rummet!

Här kommer det finnas önsketimmar där du får önska vad ni ska lyssna på, visuella timmar där ni ser på musikvideos tillsammans, och ett diskussionsforum kring Kpop!

MERCH

I vårt merchandiserum kommer du kunna kolla på alla vackra figuriner och andra samlarsaker som du alltid velat se på riktigt. Kanske får du inspiration att besöka våra försäljare och skaffa dig din alldeles egen?

I merchandiserummet kommer det även finnas möjlighet att spela Tohou, och kolla på filmer som inte riktigt platsar i våra filmsalar, som exempelvis Harry Potter! 

POKÉMON

Gillar du Pokémon? Är du fortfarande ett aktivt fan eller glider du fortfarande på de nostalgiska molnen?

Oavsett så kommer Pokémonrummet var något för dig!

Här kommer du kunna diskutera allt vad Pokémon innebär, och vi kommer även ha Pokémon Stadium och Pokémon TCG!

I samma rum kommer vi även med RageQuits hjälp hålla en turnering i Yu-Gi-Oh! TCG, så se till att ha era kort med er!

Här kommer även vår mangautlåning finnas där du kan sätta dig ner och ta dig en lugn stund med en bok.

FÖRSÄLJARE

Alla älskar vi att kolla på smått som stort merchandise, och självklart så har vi sett till att ni besökare kommer kunna göra det på Fairycon’15 också! Vem vet, du kanske hittar något med din favoritkaraktär som du bara MÅSTE köpa?

ACTIVITY

Activity är rummet där du vill vara och ha roligt! Kom och spela spel med våra Fairies och dina vänner!

Här kommer en mängd aktiviteter hållas såsom:

Twisterturnering aka ramla-på-andra-med-gott-samvete-turnering

Cards Against Humanity

Speedmeeting

Fanfictävling

Konventsbingo

Brädspelsbar

GARDEROB

Offra din jacka till garderobsguden! Eller din väska. Eller peruk. Cosplayprops? You name it.

Vi kommer kostnadsfritt kunna hålla dina värdesaker bakom en låst dörr, då vi inte kan ansvara för dina saker i sovsalarna. Garderoben kommer du kunna hämta och lämna saker i under dagen, men under natten behöver du säga till i informationen så hjälper vi dig! 

CAFÉ

I vårt café kommer du dygnet runt kunna köpa godis, mindre måltider och dricka, och även i år innehåller vårt utbud olika sorters japanskt godis, Pocky och Ramune!

Våra caféfairies kämpar hårt för att ge dig bästa möjliga service under hela konventet!

 WORKSHOP

I workshoprummet kommer du finna de flesta av våra föreläsningar och workshops, och här kommer du även kunna ta en avslappnande stund och rita lite. Eller varför inte vara med i en eller båda av våra två rittävlingar?

BOKNINGSRUM

Vi kommer i år ha ett rum där du kan boka in dig för att hålla ett eget litet arrangemang, exempelvis ett meet-up eller ett rollspel!

Artist Alley
Artist Alley – platsen för alla kreativa. Håller du på med något coolt som du vill visa upp för alla andra besökare, eller tillverkar du saker som du säljer? Artist’s Alley är stället för dig. Anmälningarna är redan öppna (se masterposten för anmälningar för mer info) men även om du själv inte har något att visa upp så missa inte att ta en titt ändå! Man vet aldrig vad man kan hitta i Artist Alley.. 

Fotografering

Förutom att vi satsar på att få mer mingelfoton tagna i år så kommer vi även ha en mindre studio på plats under vissa tider av konventet!
Studion kommer hålla till i det bokningsbara rummet, mer info om tid kommer!

Oculus Rift

Älskar du spel? Har du letat länge efter sätt att bli ännu mer involverad i din viruella värld?
Eller är du inte så intresserad av spelet i sig, men vill ha en helt fantastisk visuell upplevelse?

Då kan vi berätta för dig att det kan vi ordna!
Vi kommer i år ha ett Oculus Rift på plats, och det är definitivt inget du vill missa! 

BFB

Har du relevanta saker du vill göra dig av med? Uppsök vårt BFB i anslutning till Caféet och lämna in dem. Och du som är intresserad av en massa nya saker till samlingen, men på en sträng budget vänder dig såklart hit och ser vad du kan upptäcka!

ÅRETS VÄLGÖRENHETSPROJEKT

Som årets välgörenhetsprojekt har vi valt Barncancerfonden!
Alla pantpengar med mera kommer gå oavkortat till Barncancerfonden, så tänk en extra gång innan ni slänger burken eller PET-flaskan i en soptunna eller fel påse!

Varje år drabbas ungefär 300 barn i Sverige av cancer. 80 procent av dem överlever. I 20 procent av familjerna sker fortfarande det otänkbara. Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Barncancerfonden är en ideell organisation och är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige, och drivs uteslutande med hjälp av gåvor och utan bidrag från stat, kommun eller landsting.

Barncancerfonden samlar in pengar med syfte att bekämpa cancersjukdomar hos barn, samt arbetar för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s