Lucka 22

Tycker du om cosplay? Brukar du tävla med de cosplays som du skapar? Om svaret är “ja” så är dagens lucka definitivt något för dig!

FairyCon är tillsammans med konventet ParuCon initiativtagare till en ny nationell Cosplaytävling. Tävlingen har inte kommit så långt i planeringen ännu, men vi kan nu ge er lite spännande information om hur tävlingen kommer gå till.

Tävlingen kommer att vara ett samarbete mellan Sveriges konvent och det kommer ha ett liknande format som Eurovison Song Contest. Var konvent i samarbetet kommer att ha en representant på tävlingen och det konventet som vinner tävlingen får lov att hålla tävlingen nästa gång. Tävlingen kommer att hållas vartannat år då alla konvent ska ha en chans att få fram en deltagare från sin sida.

Tävlingen kommer att som likt många andra stora nationella och internationella tävlingar vara performance inriktad, då detta ger större underhållningsvärde och gör att själva tävlingsmomentet tar längre tid än 10-15 minuter vilket en walkon tävling gör.

Årets tävling kommer att hållas på ParuCon utanför Helsingborg, som är ett nytt konvent där några arrangörer från FairyCon är med och arrangerar. Så tveka inte att ta chansen att få tävla för FairyCon och Kalmar i denna nya tävling!


Text by: Oliver

Men ja, låter inte det sjukt spännande?! Det tycker i alla fall vi i FC-crew. :’D

/Bex & Hannski

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s