SOS Hotell?!

Vi får ibland förfrågan om vi erbjuder några alternativ till sovsalar i anknytning till konventet, och hittills… Så är svaret tyvärr nej. Men frukta icke! Jag (Bex) tog mig friheten att skriva en liten hotellguide till er besökare! Bra va?

Och med typisk konventar-standard så är det en bit att gå mellan ert valda hotell och konventsområdet. Det här verkar tyvärr vara en ilsken förbannelse som vilar över de flesta konvent runt om i Sverige, Fairycon inkluderat.

For our foreign guests, please contact us at youseikaikalmar@gmail.com for information in English!

Jag har försökt att få med så mycket relevant information som möjligt, blandat med lite roliga saker som hotellen har att erbjuda. ^_^

Alla prisuppgifter baseras på kostnaden av att hyra fredag till söndag.

Scandic Hotell Kalmar Väst

Hela Scandic-koncernen är något som jag personligen kan rekommendera då det ofta är hotellkedjan som jag vänder mig till då jag är ute och reser. Dels för det hyfsat billiga priset, men också för kvalitén/servicen hotellen har att erbjuda.

Just Kalmar Väst ligger en bra bit från konventsområdet (det finns möjlighet att åka ut dit med stadsbussar om man inte vill gå, vilket du definitivt inte borde göra pga det tungt trafikerade vägen), men jag tror att den häftiga eldstaden vars eld är gjord med orangefärgad vattenånga väger upp för det, eller vad säger ni? 😉 Det finns även tillgång till inomhuspool och bastu, rökfria rum. Trådlöst internet, frukost och daglig städning av ert rum är alla saker som ingår i rumspriset. Ca pris/natt ligger på 807 SEK.

Dragonvägen 7392 39 Kalmar

+46 480 – 46 93 00

Hemsida

First Hotel Witt

Det här hotellet ligger centralt i Kalmar och erbjuder nyrenoverade rum med havsutsikt (vilket låter väldigt nice om jag får säga det själv…). Tillgång till pool, bastu, gym och spa ingår i rumspriset, precis som frukostbuffén. Gångavstånd. Ca pris/natt 712 SEK med webdeal.

Södra Långgatan 42, 392 31 Kalmar

+46 480 – 152 50

Hemsida

Frimurarehotellet i Kalmar

Nära till stationen och centrum. Gångavstånd till konventsområdet. Tillgång till bastu, gym och spa. Fri internetuppkoppling samt frukost ingår i rumspriset. Ca pris/natt är 1480 SEK.

Larmtorget 2, 392 32 Kalmar

+46 480 – 152 30

Hemsida

Calmar Stadshotell

Förmodligen det enda hotellet som skriver ut att de är handikappsvänliga på den här listan… ^^

Precis som sina föregångare erbjuder dem en relaxavdelning, trådlöst internet, frukostbuffé samt ligger på hyfsat bra gångavstånd från konventsområdet. Ca pris/natt är 2390 SEK.

Stortorget 14, ???? Kalmar

+46 480 – 49 69 00

Hemsida

Hotell Hilda

Ett litet familjeägt hotell på gångavstånd från konventsområdet. Nyrenoverade enkel- och dubbelrum. Frukost ingår i rumspriset och serveras på Kallskänken precis intill hotellbyggnaden. Ca pris/natt 795 SEK (enkelrum) eller 1095 SEK (dubbelrum).

Esplanaden 33, 392 36 Kalmar

+46 480 – 547 00

Hemsida

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s