SOVSALAR – Frågor och svar!

Välkomna till posten där vi svarar på frågor om sovsalarna på Fairycon!

Nu är det ju snart dags och då kan det ju vara trevligt att få höra lite mer om sovsalarna. Ni kommer få ett informationsblad på plats när ni checkar in i sovsalarna med praktisk information och regler så att ni inte behöver memorera allt på förhand.

Sovsalarna är belägna på Lars Kaggskolan, ca 150-200 meter från Jenny Nyströmsskolan som är vårt main konventsområde. Det ligger längs med en rak väg och vi kan peka ut det för att hjälpa er hitta! Det är omöjligt att gå vilse. Går ni vilse, ring oss så att vi kan ge er en medalj för hur ni lyckats med det omöjliga.

Sovsalarna öppnar upp samtidigt som konventet gör det, alltså 11:00 på  fredagen. Du måste ha fått ditt konventsband och sovsalsband innan du kan checka in där dock, så gå till Jenny Nyström först.

Väl på Kagg finns det några olika sovsalar. Hur många ni kan välja på beror på hur många bokningar vi haft, men ni kan välja mellan tystare sovsalar och andra sovsalar. Undervåningen utgörs av tysta sovsalar och övervåningen av de andra sovsalarna.
Ni väljer en sovsal av de som finns tillgängliga (prata gärna ihop er med era kompisar!) och skrivs in i er sovsal. Namnet på sovsalen skrivs på ditt sovsalsband ifall du skulle glömma bort det!

Fun fact: För att matcha sagotemat är sovsalarna i år namngivna efter ‘Snövit och de Sju Dvärgarna’!

Efter att ni valt en sovsal får ni ert informationskompendium med karta, lite bra att veta och de specifika sovsalsreglerna. Men vad gäller i sovsalarna nu då?

SPECIFIKA SOVSALSREGLER:
– Mat och dryck som EJ BRYTER MOT VÅRA GENERELLA ALLERGIREGLER får medföras in i sovsalarna och förvaras i respektive sovsal. Mat ska helst förtäras i caféet på Jenny Nyström, men det finns också högst lämpliga bord och stollösningar ni kan använda i korridorerna på Lars Kagg om ni vill hänga med era vänner och äta godis. INGEN FÖRTÄRING I SJÄLVA SOVSALARNA.
– Den enda elektronik som får kopplas in i sovsalarna är luftmadrasspumpar och laddare till exempelvis mobiltelefoner. Ni får inte koppla in exempelvis en plattång eller fön.
– Tystnad och mörker råder i salarna, och har vi släckt så ska det förbli släckt.Det enda undantaget för belysningen är vid en eventuell nödsituation och utrymning, då vi kommer tända takbelysningen och det är okej att tända om ni skulle råka hinna före.
– Blockera ej nödutgångar. Om vi finner att exempelvis packning blockerar en utrymningsväg kommer vi flytta på den.
– Belamra ej gångarna. De är där för att underlätta passage, inte ställa saker i.
– Hårspray och parfym är förbjudet i alla sovsalar, och ska endast användas på toaletter med den gröna skylten som visar att det är en zon där detta är tillåtet.

Tyst sovsal innebär tyst dygnet runt. Ljudnivån ska hållas minimal, men absolut tystnad råder efter 22:00 och fram till 10 på morgonen. I de andra sovsalarna råder absolut tystnad mellan midnatt och 10 på morgonen, för även om de tillåter lite mer party så ska man ju kunna sova där med!

Hela sovsalsområdet städas på förhand och är därefter skofritt! Ni tar av er era skor i entrén och behåller dem av under hela tiden ni är i sovsalarna. Ni kan förvara era skor i entrén eller om ni hellre vill och har plats för dem vid er sovplats så går det också bra.

NOTERA ATT NI ABSOLUT INTE FÅR BYTA SOVSAL UTAN ATT PRATA MED PERSONALEN. Har ni skrivits in i en sovsal så sover ni där. Ni kan eventuellt byta sovsal men då vi måste rapportera hur många och vilka som sover vart till brandkåren är det OERHÖRT viktigt att det stämmer om olyckan skulle vara framme! Så prata med personalen.

På söndagen så ska ni vara ute ur sovsalarna 14:30, så planera i god tid!

Vi ses på Fairycon! 🙂
(OBS! Denna posten kan komma att uppdateras om fler frågor uppstår!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s