AKTIVITETSLISTA FC’16

Välkommen till Fairycon’16!
Här kommer nu då äntligen den utökade programguiden vi filat på ett tag, och den kan ses som ett komplement till schemat och hålltiderna vi postade innan:
Klicka här för att komma till den posten!

Så här funkar det. Först listar vi alla aktiviteter i kronologisk ordning, och sen drar vi rummen och deras öppettider efter det.
För varje aktivitet detaljeras det i vilket rum den är, vilken tid och vem som håller den. Inte så svårt va? Nu kör vi!

HEADLINER ACT FREDAG: UREDAI + Meet&Greet
Eldshow innan: 19:00
Publikinsläpp: 19:30
KONSERTEN BÖRJAR: 20:00
Meet & Greet: 22:00

HEADLINER ACT LÖRDAG: COSPLAYTÄVLING, ALEATHA COSPLAY (Guest of Honor)
Cosplaytävling: 16:00
Aleatha Cosplay föreläser om cosplayfotografi: 17:30

FREDAG:

Konventet öppnar 11:00. Välkomna!

Fototävlingen
N3, 11:00 Fredag – 19:00 Lördag. Hålls av: Activity-Teamet
Var?: Activityrummet
När?: från att konventet öppnar till lördag 19.00
Detta är en tävling baserat på din och dina vänners kreativitet och era mobilkameror. Kom och hämta era uppdrag som ni ska dokumentera med era kameror, kommer du och dina vänner få högst poäng? Det finns bara ett sätt att få reda på det!

INVIGNING
V1 (Aulan), 13:00-14:00 (ca)
Välkommen till vår traditionsenliga invigning! Vad har kigu-gänget hittat på i år? Vad kommer konferenciererna hitta på? Kommer ljudet funka? Den som är där får se!

Rittävlingar
N3, 14:00 Fredag – 00:00 Lördag. Hålls av: Activity-Teamet
Vi kommer precis som tidigare år ha ett antal kreativa rittävlingar för dig som älskar att teckna och vill ha chansen att vinna något fint. Titta förbi aktivitetsrummet och lämna in dina bidrag, slå dig ner och fila på din teckning mellan föreläsningar eller varför inte sätta dig med ett skissblock i vår myshörna? Låt fantasin flöda!

Swederunners:
V1 (aulan), efter invigningen Fredag (ca 14:30). Hålls av: Swederunners
IrregularJinny (från Swederunners) och Akisto är speedrunners som gästar FairyCon 2016. De innehar flera världsrekord och kommer visa sina kunskaper i speedrunning live efter invigningen. Målet med att speedrunna ett spel är oftast att klara ett mål eller hela spelet på kortast möjliga tid. Titta förbi i aulan för att få veta mer!

Fanfictiontävlingen:
N3, 14:00 Fredag – 00:00 Lördag. Hålls av: Activity-Teamet
För alla er som fyller sida upp och sida ner med headcanons, känner writers block ända in i själen och har lagt mer tid än ni vill tänka på att skriva AUs – det här är en tävling för er. I två kategorier kan du lämna bidrag för att få chansen att vinna superfina priser för ditt skrivande. I den oseriösa kategorin kan vad som helst hända och (nästan) allt är tillåtet. Föredrar du att skriva om något mer allvarligt så har vi den seriösa kategorin där man skriver efter ett visst tema. Eller varför inte tävla i båda? Anmälningar öppnar 14:00 Fredag i activityrummet, och tävlingen avslutas 00:00 på Lördagen.

Kroppssmink 101
N1, 15:30 Fredag. Hålls av: Emi Lundell
Emi delar med sig av erfarenheter från sina år som cosplayare och håller en föreläsning om kroppssmink. Produkter, grunder, tips och tricks – oavsett vad du undrar över lär du få lära dig någonting nytt om du går på den här föreläsningen!

Charader
N3, 17:00 Fredag. Hålls av: Activity-Teamet
Oavsett om du är bra eller dålig på att låtsas göra saker du inte gör egentligen så är du välkommen in i activityrummet för att leka charader med oss. Försök att bäst uttrycka ‘uppäten av häst’, ‘ledsen advokat’ och ‘Naruto fast ut och in’ med din kropp samtidigt som du lär känna andra personer i samma sits.

Happys cosplay 101
N1, 17:00 Fredag. Hålls av: Happy’s Cosplay
Vill du börja med cosplay, eller har du hållit på ett tag? Oavsett hur mycket erfarenhet du har så bjuder vi nu in dig till en föreläsning med Happy’s Cosplay Design, där det kommer pratas om referenser, planering, mönster, props, sömnad, peruker och allt annat du kan tänka dig behöva inför att göra en cosplay!

Speedmeeting
N1, 18:30 Fredag samt 20:30 Lördag. Hålls av: Munk & Hannski
Ta chansen att göra nya bekantskaper och lära känna nya personer! Både Fredag och Lördag kommer du kunna delta i speedmeeting med andra besökare. Kanske någon delar just ditt udda intresse, kanske hittar du någon som du kan prata om livets mening med? Vem vet? På lördagen kommer du kunna komma i cosplay och vara på speedmeeting in character.

Eldshow
Utanför UNIK, 19:15 Fredag. Hålls av: Fredrik ‘Piff’ Svensson
En eldshow är ett koreograferat uppträde där elden står i fokus. Det är spännande, mystiskt och vackert och i år har vi bjudit in Fredrik “Piff” Svensson att köra en eldshow som kommer vara i 15 minuter innan konserten för att bygga upp spänningen.

UREDAI:
UNIK, 20:00 Fredag. Hålls av: Uredai
Vi välkomnar det Stockholms-baserade bandet Uredai tillbaka till FairyCon! Uredai är ett melodiskt metalcore band med asiatiska influenser som tillsammans skapar ett unikt sound. Klockan 20:00 går de upp på scen för att under ca en timme få er att dansa, rocka loss och sjunga med! Efter konserten bjuder vi in er till att träffa bandmedlemmarna på Jenny Nyström. Ni får chansen att ställa frågor, få autografer och bilder med just er favoritmedlem.

Animéradion
V1 (aulan), 21:00 Fredag samt 10:00 Söndag. Hålls av: Animéradion
För er som älskar anime och som älskar podcasts har vi de perfekta gästerna. Animéradion är Sveriges största podcast om anime, kända från bland annat NärCon, och kommer nu alltså gästa FairyCon! De kommer både bjuda på sin fantastiska scenshow i aulan på Fredagen (21:00) samt hålla sin stora animéföreläsning på Söndagen (10:00). Något ni alltså absolut inte får missa!

Baron Von Fish:
F5, 00:00 Fredag samt 23:00 Lördag. Hålls av: Baron Von Fish
Baron Von Fish är vår egen DJ som debuterade under FC’15, sedan dess har han spelat på bland annat NärCon och PeppCon där han spelat fusionsgenren NightStyle. Under FairyCon så kommer han att på fredagen 00:00 spela ett K-pop set och på lördagen 23:00 ett J-pop set. Så älskar du K-pop och J-pop så kom och dansa som i Gangnam med Baron Von Fish!

JioFrax:
F5, 23:00 Fredag samt 00:00 Lördag. Hålls av: JioFrax
JioFrax är en ung och mycket talangfull DJ som kommer komplettera vår egna Baron Von Fish under raven. Han kommer att bjuda på den lite hårdare biten av edm och även Hardstyle, så älskar ni att dansa till hård musik, då är JioFrax DJn för er! Han kommer spela ett EDM set 23:00 på fredagen och ett hardstyle set 00:00 på lördagen.

LÖRDAG:

FairyQuiz
N1, 10:30 Lördag. Hålls av: Mattias (Arrangörsgruppen)
Gillar du Frågesport? Det gör vi med, och i år är vi stolta att annonsera “The Fairyquiz 2016” för första gången! Det är en frågesportstävling som utmanar din kunskap i ett viss Tema, och är uppbyggd på Trivia-, Sant eller Falskt-, Musik, och Sillhouettefrågor! Årets Tema är RPG-Spel! Frågesporten kommer att börja Klockan 10:30 på Lördag. Anmälningspapperet finns i activityrummet. OBS! Anmälningen stänger 30 minuter innan det vill säga 10:00 på Lördag och bara de fem första som anmält sig kommer vara med!

Twisterturneringen
N3, 11:00 Lördag. Hålls av: Activity-Teamet
Är du duktig på att böja din kropp i omöjliga positioner? Är du tävlingsinriktad? Låter en twisterturnering som något du absolut inte får missa? Kom förbi aktivitetsrummet och skriv upp dig för att vara med i vår twisterturnering och kämpa om titeln som twistermästare på FairyCon 2016! Anmäl dig innan 10:00 på lördagen, för 11:00 smäller det. Turneringen kommer hållas nere vid entrén och tar slut när alla har trillat färdigt.

Studera i Japan
N1, 12:00 Lördag. Hålls av: Tove
Funderar du på att åka och studera i Japan? Vet du inte om det är något för dig eller har du redan bestämt dig och behöver tips? Oavsett så är denna föreläsning nåt för dig. Tove kommer att prata om sin upplevelse på språkskola i Japan, hur studierna kan se ut, de praktiska bitarna av resan samt lite tips. Hon kommer även att prata om olika organisationer man kan ta hjälp av. Självklart så kommer hon att göra sitt bästa för att svara på dina frågor!

Babbel Cosplay
N1, 13:30 Lördag. Hålls av: Babbel Cosplay
Är du sugen på att börja tävla inom cosplay, men osäker på hur du ska förmedla karaktären på scen? Frukta icke! Gabriel från Babbel Cosplay gästar oss och kommer hålla i en föreläsning om hur du bäst poserar för bilder samt hur du förmedlar din karaktär på bästa sätt. Gabriel har stor erfarenhet av cosplay och cosplaytävlingar, och vi kan garantera att ni kommer lära er otroligt mycket!

Smashturnering:
N4, 14:00 Lördag. Hålls av: Spel-teamet
Är Super Smash Bros. din passion? Tycker du bara det är roligt? Har du testat det för första gången här på konventet? Oavsett så är du välkommen att anmäla dig till årets smashturnering! Vi har ett begränsat antal platser, så skynda dig!

Cosplaytävlingen
V1 (aulan), 16:00 Lördag. Hålls av: Cosplay-Teamet
Vad vore ett konvent utan en cosplaytävling? Årets cosplaytävling blir förhoppningsvis större än någonsin innan, och vi kommer ha fantastiska gästdomare som ska se till så att bedömningen blir så rättvis som möjligt. Cosplaytävlingen kommer vara walk-on vilket alltså betyder gå upp på scenen, posera, och sen gå ner. Anmälningar kommer vara öppna hela Fredagen och går att hitta i info/entré. Intervjuerna för tävlande hålls 10:00!

SCDJAs DJ workshop
F5, 17:00 Lördag. Hålls av: SDJCA
Under lördagen så kommer du kunna prova på hur det är att vara DJ. Baron Von Fish och JioFrax kommer att guida dig igenom hur man skapar ett set samt hjälpa er bakom mixerbordet. Så välkommen för att prova på att vara DJ!

Aada Panel
N1, 17:30 Lördag. Hålls av: Aleatha Cosplay
Kanske har du sett fantastiska bilder på dina favoritcosplayare och vill veta mer, kanske är du själv en av dem som springer runt på konventet med en kamera i högsta hugg? I vilket fall, om du vill lära dig mer om cosplayfotografi så är det här panelen för dig! Vår internationella gäst Aleatha kommer att prata om cosplayfotografi och visa både tips och tricks för att få bästa möjliga bilder. Ingenting ni vill missa alltså! Panelen kommer att hållas på engelska.

SMÖR:
F2, 18:00 Lördag. Hålls av: M&M-arrangörerna
SMÖR gjorde sin originaldebut på FairyCon 2015 men är nu tillbaka, återuppbyggt från grunden! SMÖR är ett k-popcentrerat kortspel för upp till 6 spelare där man ska sätta ihop en kpop-grupp och försöka slå sina vänner! Kommer du att lyckas spela ihop tillräckligt med budget för att lansera din grupp eller kommer allt reduceras till aska? Var med och ta reda på det!

AMV Panel
N1, 19:00 Lördag. Hålls av: Griffigroff
Har du sett fantastiska AMVs online och funderat på hur man egentligen gör? Har du velat komma igång själv? Då är den här panelen någonting för dig! Efter att ha vunnit AMV-tävlingen på både NärCon sommar och IchiCon kommer nu Griffigroff hit för att gå igenom redigeringsstilar, program och prata om hur man kan göra om man själv vill börja. Missa inte det!

Speedmeeting
N1, 18:30 Fredag samt 20:30 Lördag. Hålls av: Munk & Hannski
Ta chansen att göra nya bekantskaper och lära känna nya personer! Både Fredag och Lördag kommer du kunna delta i speedmeeting med andra besökare. Kanske någon delar just ditt udda intresse, kanske hittar du någon som du kan prata om livets mening med? Vem vet? På lördagen kommer du kunna komma i cosplay och vara på speedmeeting in character.

Baron Von Fish:
F5, 00:00 Fredag samt 23:00 Lördag. Hålls av: Baron Von Fish
Baron Von Fish är vår egen DJ som debuterade under FC’15, sedan dess har han spelat på bland annat NärCon och PeppCon där han spelat fusionsgenren NightStyle. Under FairyCon så kommer han att på fredagen 00:00 spela ett K-pop set och på lördagen 23:00 ett J-pop set. Så älskar du K-pop och J-pop så kom och dansa som i Gangnam med Baron Von Fish!

JioFrax:
F5, 23:00 Fredag samt 00:00 Lördag. Hålls av: JioFrax
JioFrax är en ung och mycket talangfull DJ som kommer komplettera vår egna Baron Von Fish under raven. Han kommer att bjuda på den lite hårdare biten av edm och även Hardstyle, så älskar ni att dansa till hård musik, då är JioFrax DJn för er! Han kommer spela ett EDM set 23:00 på fredagen och ett hardstyle set 00:00 på lördagen.

SÖNDAG:

Animéradion
V1 (aulan), 21:00 Fredag samt 10:00 Söndag. Hålls av: Animéradion
För er som älskar anime och som älskar podcasts har vi de perfekta gästerna. Animéradion är Sveriges största podcast om anime, kända från bland annat NärCon, och kommer nu alltså gästa FairyCon! De kommer både bjuda på sin fantastiska scenshow i aulan på Fredagen (21:00) samt hålla sin stora animéföreläsning på Söndagen (10:00). Något ni alltså absolut inte får missa!

Cosplayuppvisningen
V1 (aulan), 12:30 Söndag. Hålls av: Cosplay-Teamet
Vill du visa upp din fantastiska cosplay utan att tävla? Vill du testa hur det är att stå på scenen? Vill du ge besökarna en show de sent glömmer? Då är det cosplayuppvisningen som gäller för dig! Det ingår inga tävlingsmoment och är den är öppen för alla oavsett ålder eller erfarenhet. Nytt för i år är att vissa arrangörer har Hall Cosplay Duty; de kommer alltså eventuellt komma fram och fråga dig personligen om du vill delta. Men oroa dig inte, det är inte obligatoriskt att säga ja! Anmälningar kommer också att finnas i info/entré.

AVSLUTNINGEN
V1 (Aulan), 14:00
Alla roliga saker har sitt slut, och så även konventet. Kom och säg hejdå, var med om de roliga prisutdelningarna och se om inte konferenciererna har ett äss i rockärmen!

RUM OCH ÖPPETTIDER:

ACTIVITY
N3, öppet alla dagarna dygnet runt
Välkomna till FairyCons aktivitetsrum som kommer vara öppet för er besökare dygnet runt. Vi kommer ha tävlingar och aktiviteter igång under hela konventet och är alltid öppna för förslag! I vårt rum kommer ni hitta en myshörna, penna och papper, cards against humanity, mangautlåning och mycket mer.

CAFÉIRY
Nedervåningen (V3), öppet dygnet runt
Bland det viktigaste på konvent är ju att äta och dricka ordentligt och personalen i CaFéiry är här för just det! I caféet kan du köpa dricka, lättare mat såsom panpizza, pannkakor, nudlar och mackor, men ockå såklart testa på nya godissorter och fylla på kaffereserverna! Här finner du också BFB!

FILMSAL – GRETA
N5, öppet alla dagar, dygnet runt
Välkommen till filmsal Greta där vi visar både all din favoritanime och kanske även några nya oupptäckta skatter! Allt som är tecknat hamnar här, och schemat sitter på dörren! Välkommen in! Årets tema är sagor.

FILMSAL – HANS
N6, öppet alla dagar, dygnet runt
Välkommen till filmsal Hans där vi visar allt otecknat eller live-action! Är du nyfiken på J-drama, K-drama, östasiatisk otecknad film eller är redan ett inbitet fan? Schemat sitter på dörren, välkommen in!

FÄÄRIÅKE (karaokerummet)
F5, öppet mellan 8:00 och 4:00
Njuter du av sång? Falsksång? Åmande framför mikrofoner till öronbedövande disneyklassiker? FairyCons karaoke kommer ha öppet mellan 8 och 4 för er besökare så ta tag i en kompis eller tre och sjung tills era stämband självdör!

FÖRSÄLJARRUMMET
N2, öppet så länge försäljarna orkar vara där
Det är inte alla som direkt älskar att shoppa i vardagen, men på konvent är det alltid något visst med försäljarrummet! Kom och kolla på allt mellan figuriner och mjukisdjur till smycken, vi är säkra på att det finns något fint där som bara väntar på att du ska komma förbi och köpa det!

GARDEROBEN
A1, öppet alla dagar 10:00 till 22:00
Att släpa runt på stora väskor och liknande under ett konvent är aldrig roligt, därför har vi en kostnadsfri garderob för er besökare! Garderoben är bemannad mellan 10:00 till 22:00 och all annan tid är den låst. I garderoben förvarar vi nästan allt, förutom människor och era mediciner. Ifall ni har glömt kvar något i garderoben så kontaktar ni info/entré.

M&M
F2, öppet alla dagarna, stängt mellan 02:00 och 08:00
Välkomna till oss i M&M, där vi ställer ut allt som har med mode och musik att göra. Arrangörerna här brinner för bland annat kpop, jpop och östasiatiskt mode, och är inte rädda för att utmana dig på ett instrumental guessing game. Om någon av dessa saker tilltalar dig – kom och prata med oss i M&M!

MERCH
F3, öppet mellan 10:00 och 00:00
I vårt merchandiserum kommer du kunna kolla på alla vackra figuriner och andra samlarsaker som du alltid velat se på riktigt. Kanske får du inspiration att besöka våra försäljare och skaffa dig din alldeles egen?

POKÉMON
F6, öppet mellan 10:00 och 03:00
Gillar du Pokémon? Är du fortfarande ett aktivt fan eller glider du fortfarande på de nostalgiska molnen? Oavsett så kommer Pokémonrummet var något för dig! Här kommer du kunna diskutera allt vad Pokémon innebär, och vi kommer även ha Pokémon Stadium och Pokémon TCG!

TV-SPEL
N4, öppet dygnet runt
Oavsett om du gillar retro spel eller lite mer moderna spel så är FairyCons tv-spels rum näst intill garanterat att ha något du kan fördriva tiden med. Chilla med nyfunna vänner, skjut på pixlar eller prata med arrangörerna och älvorna som jobbar där inne!

ÖVRIGA SPEL
F1, externt arrangemang
Kanske är brädspel eller kortspel mer din melodi? Behöver du slappna av med lite avancerad strategi i några timmar? Calmare Spelsällskap och Gameage håller brädspelsbar i F1 och har gott om plats för dig och alla dina vänner!

VÄLKOMMEN TILL FAIRYCON!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s