AKTIVITETSPREVIEW

27800615063_7866626408_o.jpg

Välkomna till årets aktivitetspost!
Allt som kommer att hända på konventet står inte här med en gång, utan en del saker är fortfarande på gång och kommer fyllas på allt eftersom!

Platser, dagar och tid kommer också upp så snart det blir 100% klart!
I år kör vi ett lite annat upplägg än vanligt med den här posten, så nu kör vi!

DEL 1 – Gäster
DEL 2 – Generella aktiviteter, föreläsare etc
DEL 3 – Rum och rumsaktiviteter


DEL 1 – GÄSTER

DEADLOCKED
Konsert UNIK Lördag, 20:00
Det starkt efterfrågade bandet Deadlocked kommer ner till oss och håller en efterlängtad spelning för er på Fairycon! Insläpp 19:45.

Meet&Greet R4 Lördag (efter konserten, ca 22)
Efter konserten kommer ni kunna träffa bandet för att ställa frågor, få något signerat eller bara säga tack för konserten!

DICK ERIKSSON
Växte du upp med Pokémon? Kommer du ihåg rösten till Ash i den svenska dubbningen? Det var ingen mindre än Dick Eriksson som gjorde den, och nu kommer han till Fairycon för att svara på era frågor om röstskådespeleri!

Dick – Q&A Aulan Fredag, 17:00
Har du alltid velat veta hur man blir röstskådespelare? Hur det kändes att vara en del av Pokémon? Vad Dick Erikssons favoriträtt är? Ta chansen att fråga under Dicks Q&A!

PSYKAKUTEN
Kända från sin Youtubekanal där de lägger upp filmer, let’s plays och sketcher, Psykakuten kommer upp från skåne för att träffa er alla!

Psykakuten Q&A – Aulan Lördag, 17:00
Kom och ställ era frågor om hur det är att vara youtuber, vem som har de största fötterna eller vilken som är deras egen favoritvideo av alla de lagt upp! Det finns (nästan) ingen gräns för vad ni kan få svar på!

Psykakuten GejmTajm! – N6 Söndag 10:00
Psykakuten spelar Quiplash med besökarna. Har du vad som krävs för att vinna?

JIOFRAX – F5 (Karaoken) Fre & Lör 23:30
Förra årets succé-DJ Jiofrax återvänder för hela två spelningar (Fredag och lördag kväll) och får golvet att gunga med sina grymma mixer och tunga bas. Missa absolut inte – ett garanterat perfekt slut på en bra konventsdag!

DEL 2 – Generella aktiviteter!

FÖRSÄLJARE OCH ARTIST ALLEY – N1, N2
Animefigurer, lolita och mycket mer! Detta kan ni hitta i försäljarrummet på Fairycon!

CAFÉ
Stilla törsten och hungern i vårt underbara café, träffa den mytomspunne Jörgen och ta det lugnt en stund innan ni återerövrar konventet!

INVIGNING, AULAN FREDAG 13:00
Bästa sättet att inviga ett konvent är självklart med en Invigning. I enlighet med hederlig Fairycon-tradition kommer konferenciererna bjuda på sig själva och självklart kommer årets regelfilm att visas så det är inget du vill missa!

AVSLUTNING, AULAN SÖNDAG 14:00
Allt roligt måste tyvärr komma till ända. Men underskatta inte vår fantastiska avslutning där vi tackar för oss och kanske bjuder våra konferencierer på något extra.

KONSERTKVÄLL! – UNIK FREDAG 20:00
Vi bjuder upp två av Kalmars lokalband på scen!
Först ut är hard/postcore-bandet Awake Melissa, tätt följt av killarna i Tidvatten, som bjuder på en skön blandning covers från 60-talet till nu!

COSPLAY-TÄVLING, AULAN LÖRDAG 13:00
Har du sytt eller köpt en alldeles fantastisk cosplay och vill vara med och tävla om fantastiska priser? Glöm inte anmäla er till cosplaytävlingen på FC’17, en färgsprakande upplevelse som är lika rolig för publiken som för deltagarna!
Har du glömt anmäla dig? Gå till Infobasen bums så hjälper de dig (Senaste anmälningstid midnatt natten till lördag)!
Prejudging för de som tävlar börjar 10:00 på lördagen.

FÖRELÄSNINGAR
– Angela Järvela Uchebe / Mångfald i cosplay (LÖRDAG 11:30 N6)
Angela har bland annat hållit denna grymma föreläsning på Confusion och Närcon tidigare. Hon kommer att prata om det superviktiga och lite kontroversiella ämnet rasism i cosplay och sina egna erfarenheter som en POC (person of colour) i cosplayhobbyn. Det kommer också pratas om hur vi tar cosplayhobbyn framåt in i en ny tid – absolut inget att missa!

– Mintyfrills / How to be Kawaii (FREDAG 18:30 N6)
Lolitan och modebloggaren Mintyfrills håller i föreläsningen ‘How to be Kawaii’ som är en introduktion till japansk streetfashion med mycket tips och tricks för att hjälpa vem som helst att vara ‘kawaii’. Alla kan klä sig i j-fashion oavsett ålder, kön, storlek och budget. Kom hit och lär dig att vara ‘Kawaii’ du med eller om du bara är nyfiken på hur andra gör för att få till looken. Välkommen!

FILMSAL – N5 (hålls av VoG!)
Känner du att du behöver en paus eller har du en stund över? Varför inte spendera den i vår filmsal? Här spelas en bred repertoar med animes och filmer som du inte får missa. Projektorn kommer att gå varm dygnet runt.

ICHIBAN
Ichiban kommer och hänger på Fairycon! Med oss tar vi vår fantastiska tävling i skitsnack, ULTIMATE EXAGGERATION! Är just verbal fighting inte din starkaste sida? Det gör ingenting! Kom och häng lite med oss, och få en chans att vinna biljetter till vårt konvent Ichicon på ett lite lugnare sätt!
Ultimate exaggeration hålls 11:00 på Söndagen i Aulan, missa inte!

HOPPBORGEN!
Allas favoritaspekt av Fairycon – hoppborgen återvänder! Max tre hoppande åt gången så ta tag i två kompisar och av med skorna så ses vi i hoppborgen!

MARIO PARTY FACEOFF OF DOOM (N4 – Lördag 18:00)
Fyra arr – en stor skopa kaos och en näve tur! Vilken arr vinner?
Vi haffar fyra arr som råkar vara lediga och tvingar dem spela Mario Party 2! Vem vinner och vem kastar kontrollern genom fönstret först?
Donera pengar till vårt välgörenhetsprojekt Friends och boosta den arr DU vill ska vinna!

FANWORKS ÄR COOLT – en diskussion (F6 – Lördag 12:30)
Håller du på med fanart, fanfix, fan remixes, fanvideos, översättningar, fandubbar eller något annat av de hundratals sätt man kan uttrycka sin uppskattning för sina fandoms på? Vi vill höra om det. Häng med Tove, Emz och Hannski i en vild diskussion om allt mellan NaNoWriMo och content strikes på youtube (… och våra favorittropes. Kanske.)

DEL 3 – Rum och rumsaktiviteter

ACTIVITY – N3 (stänger aldrig)
I activity hittar du i vanlig ordning en massa kul spel, aktiviteter och lekar! Du kan låna en manga och pusta ut i vår myshörna, spela kort, delta i en rittävling eller mycket mycket annat!
– Twisterturnering (11:00 Lördag)
Är du sugen på att böja dina ben och armar i konstiga vinklar tillsammans med andra människor? Då är twisterturneringen någonting för dig! Var med och tävla om titeln ‘twistermästare’!
– Rittävlingar
1. Den coolaste alien du mött!
2. Jun rekryterar nya medlemmar till hens Spacecrew, och din OC ställer upp!
3. Självklart har du många fina minnen från Fairycon, men vilket är det absolut bästa?
– Fanfictiontävlingar
Gillar du att skriva Fanfiction? Se då till att skicka in ditt bidrag till en av våra Fanfictävlingar. Vi har både en crack-fic tävling och ett mer seriöst alternativ. Regler och teman finner ni i Activity och där lämnar ni även in era bidrag. Tävlingarna kommer att vara öppna fram till 11:00 på söndagen.
– Skattjakt (GCEA Återvänder…)
Mer info kommer på plats!
– Fototävling
Spring runt på konventet i en äventyrlig tävling och fotografera en mängd olika saker och scenarion för att vinna spännande priser!

BRÄDSPEL – F1 (stänger aldrig)
Brädspel är till för dig som vill spela allt mellan Ticket To Ride och Cards Against Humanity – trots namnet innehåller Brädspelsrummet tonvis med genrer och spelsorter, allt mellan kortspel och rollspel av olika slag. Nytt för i år är rollspelsrummet där ni kan köra längre kampanjer utan att vara ivägen för någon annan!
– Magic The Gathering – Lär dig spela
Info och anmälan i brädspelsrummet!
– Pokémon Trading Card Game – Lär dig spela
Info och anmälan i brädspelsrummet!
– Zombicide (Fredag kväll)
Info och anmälan i brädspelsrummet!
– Maffia (Fredag eftermiddag, Lördag eftermiddag)
En konventsklassiker! Missa inte att spela Maffia med oss. Anmäl er i brädspelsrummet!

KARAOKE – F5 (Stängt 03-10)
Sailor Moon themet eller High School Musical? I karaoken behöver du inte välja. I karaoken har vi en salig blandning av låtar så kom hit och sjung för full hals.

MERCH/POKéMON – F3 (Stängt 00-08)
I merch/pokémon får alla samlare titta sig mätta. Arrangörerna ställer ut sina egna figurer, visar filmer och gör roliga grejer hela konventet. Här har vi även samlat massvis av Pokémon-relaterade spel och memorabilia. Det hålls också Pokémon-turnering på 3DS, så ta med laddaren och din trainer badge så ses vi i Pokémonmyshörnan!
– Pokemon Sun/Moon 3DS turnering
OU (Over Used) tier med Metagame regler är det som gäller! Vinna eller försvinna.

M&M – F2 (Stängt 02-10)
Mecka för alla som är nere i östasiatisk popmusik och gatumode – för det är vi också! Kom in och lyssna på grym musik, se videor, prata med peppade arrangörer om allt som råkar falla in under vårt rum och delta i någon av våra aktiviteter! Välkommen in!
– Kpop dance game
Kan du alla dansstegen till dina favoritlåtar? Klart du kan, kom och stajla, vare sig du är nästa Taemin eller mest en glad amatör.
– Forum: K-beauty
K-beauty och K-makeup – detta fascinerande koncept med sin ögonlockstejp och liptints. Vad är egentligen grejen?

TV-SPEL – N4 (stänger aldrig)
Är du en mästare på Mario eller vill bara testa på det där senaste spelet du inte orkat köpa? Vill du klå dina vänner i Mario Party? TV-spel finns här för dig.
Turneringar:
– Smash Bros Brawl
– Galaga (score attack, rullande)
– Zelda Ocarina of Time Deku Tree speedrun-tävling
– Pokémon Stadium (om intresse finns)

WORKSHOP – F6 (stängt 22-10)
Pysselsugen eller behöver du bara akut laga din cosplay? Då är det bara att besöka vår Workshop! Här kommer även olika mindre workshops hållas under helgen där du kan lära dig något nytt eller bara få inspiration.

Fredag
Hatt-tillverkning med Pinkiis!
På fredagen kan man få möjlighet till att skapa cyberspace hattar med arrangör Pinkiis. Det innebär att man skapar från grund och ur egen fantasi. Man kommer att få ta hem hattarna och det kostar inget att göra dem, då materialet som kommer användas finns på plats och är en gåva från Pinkiis och Yousei-kai.

Precis efter hatt-tillverkningen kommer man att få möjlighet till att skapa giftboxes/presentaskar med arrangör Pinkiis. Mallar till några olika presentaskar kommer vi att kunna erbjuda, men vill man försöka göra egna designer så är det självklart en möjlighet!

Mangaworkshop (Fredag 15:00 F6)
På Fairycon kommer du få möjligheten att lära dig teckna manga med Mumin (Ida-Mari Frösemo). Spelar ingen roll om du kan teckna eller inte! Hon kommer göra det bästa hon kan för att lära dig grunderna!

Lördag
För de som gillar att läsa manga eller andra böcker, så kommer det att finnas tillfälle under dagen att göra bookmarks med karaktärstema, och detta kommer arrangör Emz hålla i!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s