JULKALENDER – 2a Advent

På grund av avdragna senor (ofrivilligt, och vi önskar att vi skojade) är luckan en dag sen och skriven av yours truly AKA Munk.

Hade jag befunnit mig i Småland hade jag kunnat sätta tonen från början och få min katt att tassa lite på tangentbordet men det får räcka med att hennes griniga ande vakar över texten spirituellt. Så vad handlar luckan om idag? Vårt välgörenhetsprojekt såklart! Det här året har vi valt att se oss om mer lokalt och välja något som ligger alla i föreningen varmt om hjärtat – katthem.


 

Vi har nog fler katter än personer i den här föreningen och under det senaste året har många nyheter kommit om katthem som rånats, som kämpar med pengar och som trots allt arbete dom lägger ner inte får det att gå ihop. Därför kommer alla pengar vi samlar till vägörenhet i år (och som vi redan samlat – tack alla besökare på SFM och IchiCon!) gå till tre lokala katthem för att hjälpa dom hjälpa. Katthemmet Kompis i Nybro, katthemmet Oskarshamn och katthemmet Djurhem i Kalmar kommer alla få ta del av det vi samlar in.

Varför just katthem? För att alla katter förtjänar ett för-alltid-hem, en varm plats att bo och kärlek i mängder. Kattens status är tyvärr fortfarande låg i samhället – bara en sådan sak som sommarkatter visar det. Katthem drivs också ofta av eldsjälar hundra procent ideellt med lite eller inga medel att göra det på. Alla bäckar små!

Med katthem som välgörenhetsprojekt har vi även en anledning att posta massor med kattbilder /ᐠ。ꞈ。ᐟ\

 

Nästa gång ni är ute i snöslabb på jakt efter godis så kolla om det finns en insamling till just ert katthem i butiken eller överväg att swisha en slant. Tillsammans kan vi få in alla katter i värmen!

To next time, adíos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s