Aktivitetspreview 1.0 – första omgången.

Hej alla astaggade vinterälvor! Och såklart alla ni otaggade, jo jag ser er där bak, jag vet. Yay snö och kyla. Fryser vingarna.

Men i alla fall! Biljetterna! Det är nära nu! De kommer snart!

Vanligtvis brukar vi ju inte posta upp vårt smörgåsbord av aktiviteter så här tidigt, men vi inser att ni självklart vill kunna se att vi faktiskt har något att göra på konventet ni köper biljetter till! Så vi gick helt enkelt ut till några av våra klassiska grupper/rum och under hot om indragna julklappar så fick vi dem att dela med sig av några av de aktiviteter de kommer hålla på FC’18!

Vi väntar fortfarande på gäst och artist-bokningar med flera, så vi kan i dagsläget inte presentera några klara gäster Men Vi Jobbar På Det! Och vi tror att det kommer bli ett ascoolt år av gäster.

Så länge, bjuder vi in er till….


216wrr

Activity
Activity, det perfekta stället att hänga mellan föreläsningar och turneringar eller när du inte har något annat för dig. Var med i våra olika tävlingar och aktiviteter för att bli en riktig superhjälte, eller ta en lugn stund i vår myshörna!
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.

Brädspel
Vill du chilla med dina kompisar men ändå göra något roligt? Kom då till Brädspel där du kan spela intressanta och awesome brädspel. Var med om bland annat den intressanta Magic-turneringen!
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.

Café
Välkomna till [cafeterian]! Här hittar du energin för att använda dina superkrafter! Drick lite te eller ät en toast, eller varför inte ta en ramune innan du rusar till nästa uppdrag med en näve pocky?
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.

Filmsalar
Vill du bara sitta ner en stund och ta det lugnt med sin ramune och låta filmens magi svepa med dig? Filmsalen finns här för dig! Kom in när du vill på dygnet och se hur vi tolkat temat och applicerat det på årets filmutbud!
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.

Försäljare och Artist Alley
Välkommen till Försäljare och Artist Alley! Vill du ha ascool mugg med Zelda på eller en kudde med Pikachu? Kom till grymma försäljar-rummet. Vill du ha awesome själv-tillverkad art och smycken, då är Artist Alley platsen för dig!
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.

M&M
Välkommen till M&M, där popmusiken dunkar och estetiken hägrar! Här spelas kpop och jpop och vi visar upp allt mellan lolitaklänningar och koreansk makeup. Du är varmt välkommen in under alla våra aktiviteter, och vi lovar att vi inte bits!
M&M rapportar att de kommer förmodligen hålla stängt under småtimmarna.

Merch
Gillar du att samla på merch eller collector’s editions på allt? Välkommen till oss inne i merch. Vi är ett utställningsrum som ställer ut allt från spel-relaterade samlarobjekt till film-relaterade. Vi kommer ha de mest töntiga (<3) aktiviteterna någonsin så be there!
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.

TV-spel
Vill du chilla med lite spel i lugn och ro, själv eller med kompisar? Välkommen till tv spel, vi kommer att ha flera olika konsoler och spel som du får låna! Även turneringar i olika spel som exempel Smash. Välkomna till oss i Tv spel.
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.

Workshop
Välkommen till workshop, här kan du bland annat rita och pyssla. Skulle din cosplay gå sönder – inga problem! Vi har material för att du ska kunna laga den! Vill du lära dig olika sorters origami? Vi kommer ha olika tutorials på hur man gör! Hjärtligt välkomna till workshop!
Rummet har inte uppgett några tankar om öppettider än.


Och nu……

Kaoset…..

Fototävlingen
Spring runt på konventet med dina vänner i en äventyrlig tävling och fotografera en mängd olika saker! Perfekt för strötiden mellan föreläsningar och andra aktiviteter.

Maffian
Anklaga dina vänner för att vara skurkar utan någon som helst anledning i denna klassiker som alltid går hem!

Twister
Är du sugen på att böja dina ben och armar i konstiga vinklar tillsammans med andra människor? Då är twisterturneringen någonting för dig! Var med och tävla om titeln ‘twistermästare’!

Desperate Daniel The Show, en show för alla nattvandrare
Har du svårt att sova, eller vill du bara inte att det roliga tar slut på konventet fast de sena timmarna kallar? Då är DDTS det rätta valet för dig. Med roliga punishment-lekar, natthumor, late night talk, Q&A med FairyCons Arr och mycket mer! Vi håller på från sent till sent, så välkommen in till nattens upptåg.

Rpg Battle Royal (Bättre Titel Jobbas På)
Vem ska vinna i detta kaotiska krig mellan Vampyrer, Varulvar, Robotar och Människor? Ta på dig en roll och ge dig ut i striden!

‘Mystiska personen’
Följ en rad av olika ledtrådar och en storyline runt om på konventet för att hitta den ‘Mystiska personen’…

Gotta Catch Em All!

GCEA – En av konventets coolaste tävlingar. Utför mer eller mindre knäppa uppdrag, samla bitar av lösenordet, och om din grupp lyckas innan tiden rinner ut finns det fina priser att vänta!

Speedmeeting

Behöver du nya konventarkompisar? Vill du bara träffa nya människor ändå? Vill du försöka hitta någon som har samma obskyra favoritanime som du har? Testa Speedmeeting!

Musik-quiz med Yousei-Kai
Är du supergrym på att känna igen intros till animeserier? Är du helsäker på musiken till dina favoritspel? Eller är du bara en glad amatör som är taggad på att vifta med händerna i luften och plocka hem priser? Välkommen till Musik-quizzet!

High School Musical-bingo
Växte du upp med High School Musical? Vill du helt enkelt bara vinna priser på att vara uppmärksam? Kom och se första High School Musical-filmen med oss och försök få bingo innan alla andra. Första tre till bingo vinner priser! Möjligt extrapris om du kan sjunga dig igenom hela filmen.

The Room-bingo
Oavsett om du redan sett den eller bara hört om den från alla memes på internet – The Room tål att ses igen. Vi sågar Tommy Wiseaus “så kass att den blir bra”-mästerverk med fotknölarna och lovar priser till de första tre som får bingo under pågående lidande!

Fanfic-tävling
Gillar du att skriva historier som har mening eller föredrar du kanske inte någon mening alls? Oavsett är den här tävlingen för dig! Du kommer ha två typer av Fanfics att välja mellan. Version ett är Slumpen – du kommer lotta plats och karaktärer. Version två är helt fritt! Vad som händer i fanficen är helt upp till dig! Du har (nästan) fria händer och vi lämnar resten till dig.

Rittävling: Superkrafter.
Gillar du superkrafter? Eller att skapa karaktärer med speciella förmågor? Då kanske denna tävlingen är för dig! Du ska måla en karaktär med en speciell superkraft! Du ska också ha en text som beskriver krafterna karaktären har!

Rittävling: The one sidekick
Jun behöver hjälp att bekämpa ondska på konventet! Som alla superhjältar kan man inte klara allt själv och super älvan Jun behöver en companion att slåss mot ondskan med! Ditt uppdrag blir att för konventets bästa, skapa Juns sidekick!

Rittävling: Ärkerival
Gillar du skurkar i filmer eller serier? Då tycker vi att du ska vara med i den här tävlingen. Vi på konventet vill att du ska göra Juns nemesis. Du ska ett designa hen att se så hemsk ut som möjligt sen vill vi att du skriver varför hen är Juns ärkerival. Lycka till!

Teckna manga
Vill du lära dig teckna manga? Arrangör Mumin kommer i år igen att hålla en liten kurs för er besökare som vill lära er eller vill ha tips på hur man kan bli bättre. Och om du känner att “nej jag kan inte måla” är du välkommen ändå, för det är ju inget fel med att lära sig hur man gör!

Karaktärsskapande
Gillar du att hitta på karaktär? Eller kanske har du svårt för att komma på nya? Då kanske denna lilla workshop skulle vara något för dig! Vi ska diskutera vad som hjälper en att hitta på nya karaktärer och vad som kan hjälpa en att skapa fler!

SMASH-UP!
Kom och joina oss när vi testar på spel som kanske kan bli din nya favorit. Med gatherings som dessa, slår vi arrangörer oss ner för att bjuda in besökare till bordet och ta chansen att spöa oss. Det är både en utmärkt chans att testa på ett brädspel som man aldrig har testat innan, samt att sällskapet man får alltid är trevligt. Vi vill gärna ha in en full squad till spelet, men tyvärr finns det begränsade platser. Välkomna till Smash Up!

Magic Maze 4-Manna-Turnering
Ta tag i dina 3 närmaste och klara brädspelet Magic Maze på bästa tid och se om ni kan klättra i våran lista. Du måste försöka hålla dina nerver i schack tillsammans med dina lagkamrater för vinna det här. Magic Maze är ett prisbelönat brädspel som har gjort stor succe med sitt roliga koncept “man måste hjälpa varandra för att vinna, men man får inte säga ett ord under tiden”!

Magic Draft Turnering
Vi slår på en fullskalig Magic The Gathering Turnering, med full on draft från booster packs. Kom gärna in och kolla med Brädspel om du vill vara med, för vi har ett begränsat antal platser. Reserver har alltid chansen att kunna vara med. Kom gärna in oavsett för att se denna intensiva turnering in action!

RPG introduktion
Har du alltid varit nyfiken på vad ett riktigt Bords-RPG egentligen är? Eller har du alltid velat testa på själv, men aldrig haft tiden/vännerna till hands? Då har vi det perfekta tillfället för dig att testa på ett riktigt RPG. Vi ger dig en snabb crash course om hur det är att göra karaktärer och att slåss mot monstren! Vi varnar dock för att detta må vara ofantligt kul, men också väldigt tidskrävande.

Rackare
Gillar du Cards against humanity men tycker det är tråkigt att det inte finns en svensk version av det? Då är Rackare något för dig. Rackare har samma grundregler som CAH men det kommer med intressanta special-regler också. Om allt detta låter intressant för dig så kom till brädspel och ha kul med Rackare så vi får vi se vem den största rackaren är!

JACKBOX-bonanza!
Det ultimata sociala spelet för upp till 8 spelare samtidigt. Allt du behöver är en mobil för att vara med. Ju fler som är med desto bättre!

Mario Party 2 turnering – Arr VS Arr
Friendly, but not so friendly – Se din favorit arrangör duke it out i vän-förstörar-spelet nummer 1. Detta är en vänskapsmatch, fast heder står dyrt på spel. Välj en champion och heja på dem till segern!

Mario Maker-bana för FC’18
Fairy Crew har skapat två hemska Mario Maker-banor som vi nu utmanar konventet med. Kan du besegra våra banor och komma i snabbast tid in i mål? Topp Tre på Highscore-listan går vidare i final!

Tärningen Arkadsspels Casual Turnering – vem får top score under konventet?
Vi kommer ha en Highscore lista som är aktiv under hela konventet, kan du bli vår Arkad Champion på Fairycon 18?

Turnering i Cuphead
Tävla i detta enormt vackra sidscrollande spel. Klara av flest bossar och erövra våran highscore lista!

Don’t Sing to Anime Openings or you lose!
Vi spelar alla klassiska temalåtar från era favorit-animes och vi är så cruel att ni ej får varken sjunga, dansa, le eller ens nicka i takt till musiken. Låt oss avgöra vem som kan stå emot bäst!

Havet är djupt för samlarobjekt – en föreläsning.
En djupare inblick i en samlares tankar och se närmare på varför en massa plastiga figurer vill långsamt äta upp en människas budget – Baniel – Merch rummet (Schema)

Nerd Quiz
Ett Quiz som sätter era nördkulturs-kunskaper på prov, som t.ex. Harry Potter, Walking Dead, One-Punch Man och mycket annat!

Gissa Ljudet
Vi spelar upp ett ljud på en sekund och ger ett tema, men du måste gissa vad som gör ljudet! Lagom niche sådär!

Kpop 101 – en introduktion.
Koreansk popmusik – vad är det, vad kommer det ifrån och hur kom det att ta över världen? Hannski använder memes och sarkasm för att introducera er till en av M&Ms absoluta favoritgenrer – Välkomna in oavsett om ni knappt kan skilja på BTS och Big Bang eller om ni har nog med biases för att göra en topp tjugo.

Ett kpop-fans bekännelser

Hur mycket pengar har M&M-staff spenderat totalt? Vad är deras favorit-aspekter och vilken låt skulle de gärna aldrig höra igen? Hur länge har de varit kpopfans, och varför gjorde de inte något vettigare av sitt liv? Detta och mycket mer i M&Ms panel.

Kpop-guessing games – på lag!
Är du superbra på att känna igen dina favoritlåtar? Vill du utmana dina vänskapsband och möjligen vinna något? M&M bjuder in till guessing games på lag, så ta med två-tre polare och må bästa lag vinna! Garanterad frustration utlovas.

Om fanworks – en diskussion
Förra årets nya succé är tillbaka! M&M-crew för en vild diskussion med just dig – ja, just dig! – om fanworks i alla dess coola former. Oavsett om fanfics, AMVs, fanart eller roleplaying är din grej, välkommen att komma och diskutera dess storhet med oss.

Making flower crowns
Vill du passa in i M&M eller gillar du bara flower crowns? Då är du välkommen till M&Ms flower crown workshop! Där ska vi helt enkelt göra våra egna flower crowns!

Makeup tutorial
Vill du veta hur man gör makeup som kpopstjärnorna? Eller bara veta mer om olika produkter?  Då kommer denna lilla föreläsning hjälpa dig! Mumin ska diskutera olika makeup trender i kpop och även dela med sig av tips på hur man gör!

Musikvideo-bingo
Resten av konventet har bingo med allas våra favoritfilmer, men i M&M kör vi självklart musikvideo-bingo istället! Du kommer få en lapp med en massa slumpade musikvideo-klicheer, och först till bingo vinner! Här gäller det att ha ögonen med sig!

HMMMMM VEM ÄR TAGGAD?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s