SCHEMA – VAD ÄR VAD OCH NÄR?

This list and individual parts of it is available in english upon request.

SJUKT BRA HÅLLTIDER!:
– Konventet öppnar 11:00 FREDAG
– INVIGNINGEN är 13:00 i Aulan
– Monte Fjanton är 12:30 LÖRDAG i Aulan
– COSPLAYTÄVLINGEN är 17:00 Lördag i Aulan
– Avslutningen är 13:30 Söndag i Aulan ):
– SOVSALARNA STÄNGER 14:00 Söndag
– Konventet stänger 15:00. Hejdå 😦

RUM:

Activity (aka Stark Industries)
Activity, det perfekta stället att hänga mellan föreläsningar och turneringar eller när du inte har något annat för dig. Var med i våra olika tävlingar och aktiviteter för att bli en riktig superhjälte, eller ta en lugn stund i vår myshörna!
Rum N2, stängt 03-07, delar rum med Workshop

Workshop (aka Stark Industries)
Välkommen till workshop, här kan du bland annat rita och pyssla. Skulle din cosplay gå sönder – inga problem! Vi har material för att du ska kunna laga den! Vill du lära dig olika sorters origami? Vi kommer ha olika tutorials på hur man gör! Hjärtligt välkomna till workshop!
Rum N2, stängt 03-07, delar rum med Activity

Brädspel (aka Megamind)
Vill du chilla med dina kompisar men ändå göra något roligt? Kom då till Brädspel där du kan spela intressanta och awesome brädspel. Var med om bland annat den intressanta Magic-turneringen!
Rum F6

Café (aka Incredible Edibles Café)
Välkomna till Incredible Edibles Café! Här hittar du energin för att använda dina superkrafter! Drick lite te eller ät en toast, eller varför inte ta en ramune innan du rusar till nästa uppdrag med en näve pocky?
Öppet oftast, och är det inte öppet så terrar man Info/entré för att få handla.

Karaoke (aka Kryptonite Corner)
MoonCat Karaoke kommer från Skåne för att göra det de är så sjukt bra på – nämligen att arrangera karaokerummet! Såhär skriver de om sitt låtutbud: “Vår inriktning är främst japanska låtar, tecknat, spelmusik, musikaler och allt vad kreativa nördar kan åstadkomma på internet. En och annan k-pop slinker också med.” Kom och sjung allt vad ni kan!
Rum F5, öppettider beror på externt arrangemang, beräknas öppna fredag em.

Filmsalar
Vill du bara sitta ner en stund och ta det lugnt med sin ramune och låta filmens magi svepa med dig? Filmsalen finns här för dig! Kom in när du vill på dygnet och se hur vi tolkat temat och applicerat det på årets filmutbud!
Rum N5, dygnet runt.

Försäljare och Artist Alley (aka Wayne Enterprises)
Välkommen till Försäljare och Artist Alley! Vill du ha ascool mugg med Zelda på eller en kudde med Pikachu? Det och mycket mer i det asgrymma försäljar-rummet. Vill du ha awesome själv-tillverkad art och smycken, kom då till Artist Alley!
Rum “Gästmatsalen”

M&M
Välkommen till M&M, där popmusiken dunkar och estetiken hägrar! Här spelas kpop och jpop och vi visar upp allt mellan lolitaklänningar och koreansk makeup. Du är varmt välkommen in under alla våra aktiviteter, och vi lovar att vi inte bits!
Rum F2, stängt mellan 02 och 10

Merch
Gillar du att samla på merch eller collector’s editions på allt? Välkommen till oss inne i merch. Vi är ett utställningsrum som ställer ut allt från spel-relaterade samlarobjekt till film-relaterade. Vi kommer ha de mest töntiga aktiviteterna någonsin så be there!
Rum F1, stängt mellan 00 och 10

TV-spel
Vill du chilla med lite spel i lugn och ro,själv eller med kompisar? Välkommen till tv spel där vi kommer att ha flera olika konsoler och spel som du får låna! Vi håller även turneringar i olika spel som till exempel Smash Bros. Välkomna!
Rum N4, öppettider pending men lutar åt “stänger aldrig”.

Arcadia
I samma korridor som sin storebror TV-spel hittar vi Arcadia! Här hittar du de populära arkadkabinetten, och vi har hört det ryktas om att vi i år även kommer ha ett flipperspel! Så ta tag i en bunt kompisar och försök slå varandra i riktigt Pac-Man!
Rum N1, samma öppettider som TV-spel.


GÄSTER OCH FÖRELÄSNINGAR:

MONTE FJANTON (HEADLINER) – Q&A
Youtubefenomenet Monte Fjanton gästar som bekant konventet och vi är precis lika taggade som ni! Vill du veta vad Basse har för skostorlek? Vill du veta varför Felix alltid har samma skjorta? Ta chansen, för denna Youtube-grupp kända från serier som “Mystikhörnan”, “Basses rätt i skafferiet” och “Felix recenserar” är här för att svara på allt möjligt och omöjligt ni kan komma på att fråga!
AULAN, LÖRDAG 12:30

Monte Fjanton M&G
Efter Q&An så har ni möjlighet att träffa dem i en lite mer avslappnad setting, köpa merch (BRIS-kokboken! Du vet att du behöver en!) och tvinga era kompisar eller slumpvis utvald arr på väg förbi att ta bilder av er med dina nya Youtube-idoler.

RED:DOT
Vi är taggade på att välkomna 6-personsbandet RED:DOT till Fairycon, något som varit på gång i en massa år men äntligen i år har tagit form! Garanterat musikparty i Aulan!
AULAN, LÖRDAG 20:00

FRÅN FANTASI TILL FANTASY (föreläsning)
Hur går man tillväga när man vill skriva och ge ut en bok? I den här föreläsningen samtalar fantastikförfattarna Sofi Poulsen och Ulrica Edvinsson Sundin om hur man kan tänka för att slutföra och ge ut en bok samt vilka alternativ det finns för detta.
Ulrica Edvinsson Sundin är författaren till den normbrytande fantasyromanen “Drakens Dotter – Resans Början”, en berättelse som skildrar starka kvinnliga karaktärer och ondska i gråskalor. Boken är del ett av fyra och har mottagits väl och är känd för citatet “Jag är ingen prinsessa som behöver räddas”. Del två i serien har titeln “Drakens Dotter – Viljornas krig” och har release under hösten 2018.
Sofi Poulsen har skrivit den framgångsrika barnboksserien “Sagan om prinsen & prinsessan”, barnboken “Mamman och den lilla draken” som har fått mycket bra betyg av Läsambassadören och är nu aktuell med en ny serie “Niilas & Siris äventyr”. Gemensamt för Sofis böcker är att de har bra genustänk.

Förutom att författa är Sofi även förläggare och det är i den rollen hon gav sig på Grimms klassiska sagor. Resultatet blev två antologier där man har omarbetat de klassiska sagorna. De böckerna sålde så bra att man under hösten 2018 kommer att ge ut H.C. Andersens omarbetade sagor.
Föreläsningssalen (N3), Fredag 16:30

Havet är djupt för samlarobjekt – en föreläsning.
En djupare inblick i en samlares tankar och se närmare på varför en massa plastiga figurer vill långsamt äta upp en människas budget. Vad har vi för mer eller mindre knasiga samlarsaker (Hannski har Hello Kitty-toapapper)? Vad ska man säga när en mindre stöttande familjemedlem kallar ens 500 kr dyra anime-tjejsfigur för “leksak”?
Merch (F1), tid under uppdatering

Kpop 101 – en introduktion.
Koreansk popmusik – vad är det, vad kommer det ifrån och hur kom det att ta över världen? Hannski använder memes och sarkasm för att introducera er till en av M&Ms absoluta favoritgenrer – Välkomna in oavsett om ni knappt kan skilja på BTS och Big Bang eller om ni har nog med biases för att göra en topp tjugo.
M&M (F2), Lördag, 14:00

Om fanworks – en diskussion
Förra årets nya succé är tillbaka! M&M-crew för en vild diskussion med just dig – ja, just dig! – om fanworks i alla dess coola former. Oavsett om fanfics, AMVs, fanart eller roleplaying är din grej, välkommen att komma och diskutera dess storhet med oss.
Activity/Workshop, N2, Lördag 18:30


TURNERINGAR:

Turnering i Cuphead
Tävla i detta enormt vackra sidscrollande spel. Klara av flest bossar och erövra våran highscore lista!
TV-spel, N4, se anslagstavlan på konventet för tid.

Mario Party 2 turnering – Arr VS Arr
Friendly, but not so friendly – Se din favorit arrangör duke it out i vän-förstörar-spelet nummer 1. Detta är en vänskapsmatch, fast heder står dyrt på spel. Välj en champion och heja på dem till segern!
TV-spel, N4, se anslagstavlan på konventet för tid.

Super Smash Bros. BRAWL
Klassikern återvänder, precis som alltid, till Fairyconsammanhang! Oavsett om du är nybörjare eller om du är en fena på att sabba alla dina motståndares dag med Solid Snake eller Zelda så finns det priser att hämta och ära att vinna i Fairycons SSB Brawl-turnering!
TV-spel, N4, se anslagstavlan på konventet för tid.

Twister
Är du sugen på att böja dina ben och armar i konstiga vinklar tillsammans med andra människor? Då är twisterturneringen någonting för dig! Var med och tävla om titeln ‘twistermästare’!
Activity/Workshop, N2, SÖNDAG 12:00

MAGIC THE GATHERING-draft
Gillar du Magic eller känner någon som gör det? Är du nybörjare eller veteran?
Då är du och/eller din vän välkommen på att drafta Rivals of Ixalan på FairyCon!
Ny på att drafta? Inga problem! Vi hjälper dig att komma igång och kan även hjälpa till med tips för lekbyggandet.
Länder kommer finnas att låna så länge dessa lämnas tillbaka efter att draften är över.
ANMÄLAN SKER UNDER DAGEN.
Brädspel, F6, LÖRDAG 17:00

Magic Maze 4-Manna-Turnering
Ta tag i dina 3 närmaste och klara brädspelet Magic Maze på bästa tid och se om ni kan klättra i våran lista. Du måste försöka hålla dina nerver i schack tillsammans med dina lagkamrater för vinna det här. Magic Maze är ett prisbelönat brädspel som har gjort stor succe med sitt roliga koncept “man måste hjälpa varandra för att vinna, men man får inte säga ett ord under tiden”!
Brädspel, F6, pågående.

Mario Maker-bana för FC’18
Fairy Crew har skapat två hemska Mario Maker-banor som vi nu utmanar konventet med. Kan du besegra våra banor och komma i snabbast tid in i mål? Topp Tre på Highscore-listan går vidare i final!
TV-spel, N4, pågående.

Tärningen Arkadsspels Casual Turnering – vem får top score under konventet?
Vi kommer ha en Highscore-lista som är aktiv under hela konventet, kan du bli vår Arkad Champion i Pac-Man på Fairycon’18?
Arcadia, N1, pågående.


TÄVLINGAR och WORKSHOPS:

COSPLAYTÄVLINGEN
Klassikern. Är det verkligen konvent utan en super-cosplaytävling? Anmäl er fram till fredag kväll för att tävla om fina priser i någon av våra coola kategorier! Mer info här:
https://fairycon.se/cosplay/
AULAN, LÖRDAG 17:00

Kpop-guessing games – på lag!
Är du superbra på att känna igen dina favoritlåtar? Vill du utmana dina vänskapsband och möjligen vinna något? M&M bjuder in till guessing games på lag, så ta med två-tre polare och må bästa lag vinna! Garanterad frustration utlovas.
M&M, F1, Lördag 16:30

Teckna manga
Vill du lära dig teckna manga? Arrangör Mumin kommer i år igen att hålla en liten kurs för er besökare som vill lära er eller vill ha tips på hur man kan bli bättre. Och om du känner att “nej jag kan inte måla” är du välkommen ändå, för det är ju inget fel med att lära sig hur man gör!
Activity/Workshop, N2, Fredag 15:00

Karaktärsskapande
Gillar du att hitta på karaktär? Eller kanske har du svårt för att komma på nya? Då kanske denna lilla workshop skulle vara något för dig! Vi ska diskutera vad som hjälper en att hitta på nya karaktärer och vad som kan hjälpa en att skapa fler!
Activity/Workshop, N2, 20:00 FREDAG

RPGs – en introduktion
Har du alltid varit nyfiken på vad ett riktigt Bords-RPG egentligen är? Eller har du alltid velat testa på själv, men aldrig haft tiden/vännerna till hands? Då har vi det perfekta tillfället för dig att testa på ett riktigt RPG. Vi ger dig en snabb crash course om hur det är att göra karaktärer och att slåss mot monstren! Vi varnar dock för att detta må vara ofantligt kul, men också väldigt tidskrävande.
Brädspel, F6, se anslagstavlan på konventet för tid.

Makeup tutorials
Vill du veta hur man gör makeup som kpopstjärnorna? Eller bara veta mer om olika produkter?  Då kommer denna lilla föreläsning hjälpa dig! Mumin ska diskutera olika makeup-trender i kpop och även dela med sig av tips på hur man gör!
M&M, F1, 19:00 LÖRDAG

Maffian
Anklaga dina vänner för att vara skurkar utan någon som helst anledning i denna klassiker som alltid går hem!
Activity/Workshop, N2, se anslagstavlan på konventet för tid.

Mystical Beast War
Vem ska vinna i detta kaotiska krig mellan Vampyrer, Varulvar, Robotar och Människor? Ta på dig en roll och ge dig ut i striden.
Activity/Workshop, N2, se anslagstavlan på konventet för tid.

Musik-quiz med Yousei-Kai
Är du supergrym på att känna igen intros till animeserier? Är du helsäker på musiken till dina favoritspel? Eller är du bara en glad amatör som är taggad på att vifta med händerna i luften och plocka hem priser? Välkommen till Musik-quizzet!
CAFÉ, Fredag 21:00

High School Musical-bingo
Växte du upp med High School Musical? Vill du helt enkelt bara vinna priser på att vara uppmärksam? Kom och se första High School Musical-filmen med oss och försök få bingo innan alla andra. Första tre till bingo vinner priser! Möjligt extrapris om du kan sjunga dig igenom hela filmen.
Filmsal, N5, Fredag 19:00

The Room-bingo
Oavsett om du redan sett den eller bara hört om den från alla memes på internet – The Room tål att ses igen. Vi sågar Tommy Wiseaus “så kass att den blir bra”-mästerverk med fotknölarna och lovar priser till de första tre som får bingo under pågående lidande!
OBSERVERA – filmen kan vara olämplig för yngre publik då den innehåller (sjukt pinsamma) sexscener.
Filmsal, N5, Lördag 22:00

SPEL:

SMASH-UP!
Kom och joina oss när vi testar på spel som kanske kan bli din nya favorit. Med gatherings som dessa, slår vi arrangörer oss ner för att bjuda in besökare till bordet och ta chansen att spöa oss. Det är både en utmärkt chans att testa på ett brädspel som man aldrig har testat innan, samt att sällskapet man får alltid är trevligt. Vi vill gärna ha in en full squad till spelet, men tyvärr finns det begränsade platser. Välkomna till Smash Up!
Brädspel, F6, se anslagstavlan på konventet för tid. Föranmälan krävs.

Rackare
Gillar du Cards against humanity men tycker det är tråkigt att det inte finns en svensk version av det? Då är Rackare något för dig. Rackare har samma grundregler som CAH men det kommer med intressanta special-regler också. Om allt detta låter intressant för dig så kom till brädspel och ha kul med Rackare så vi får vi se vem den största rackaren är!
Brädspel, F6, pågående.

JACKBOX-bonanza!
Det ultimata sociala spelet för upp till 8 spelare samtidigt. Allt du behöver är en mobil för att vara med. Ju fler som är med desto bättre!
Merch, F1, pågående på begäran.


ANNAT MAN KAN GÖRA:

Desperate Daniel The Show, en show för alla nattvandrare
Har du svårt att sova, eller vill du bara inte att det roliga tar slut på konventet fast de sena timmarna kallar? Då är DDTS det rätta valet för dig. Med roliga punishment-lekar, natthumor, late night talk, Q&A med FairyCons Arr och mycket mer! Vi håller på från sent till sent, så välkommen in till nattens upptåg!
AULAN, Fredag och Lördag MIDNATT

Fototävlingen
Spring runt på konventet med dina vänner i en äventyrlig tävling och fotografera en mängd olika saker! Perfekt för strötiden mellan föreläsningar och andra aktiviteter.
Workshop & Activity, N2

‘Mystiska personen’
Följ en rad av olika ledtrådar och en storyline runt om på konventet för att hitta den ‘Mystiska personen’…
Workshop & Activity, N2

Speedmeeting
Behöver du nya konventarkompisar? Vill du bara träffa nya människor ändå? Vill du försöka hitta någon som har samma obskyra favoritanime som du har? Testa Speedmeeting!
Activity/Workshop, N2, 16:00 & 21:00 FREDAG

Gotta Catch Em All!
GCEA – En av konventets coolaste tävlingar. Utför mer eller mindre knäppa uppdrag, samla bitar av lösenordet, och om din grupp lyckas innan tiden rinner ut finns det fina priser att vänta!
Workshop & Activity, N2

M&M – Tipsrunda!
Är du en kpopguru eller är du helt enkelt en baddare på att gissa rätt mellan 1, X och 2? Förra årets succé återvänder – M&M söker nästa runda experter, och är villiga att lotta ut en valfri skiva (till rimligt pris) till den som bäst överlistar M&M-squads samlade geni.
M&M, F2

Making flower crowns
Vill du passa in i M&M eller gillar du bara flower crowns? Då är du välkommen till M&Ms flower crown workshop! Där ska vi helt enkelt göra våra egna flower crowns!
Workshop & Activity, N2

Makeup tutorial
Vill du veta hur man gör makeup som kpopstjärnorna? Eller bara veta mer om olika produkter?  Då kommer denna lilla föreläsning hjälpa dig! Mumin ska diskutera olika makeup trender i kpop och även dela med sig av tips på hur man gör!
M&M, F2, Lördag 19:00

Fanfic-tävling
Gillar du att skriva historier som har mening eller kanske inte någon mening alls? Då är den här tävlingen för dig! Du kommer ha två typer av Fanfics att välja mellan. Version ett är Slumpen – du kommer lotta plats och karaktärer. Version två är helt fritt! Vad som händer i fanficen är helt upp till dig! Du har (nästan) fria händer och vi lämnar resten till dig.
Workshop & Activity, N2

Rittävling: Superkrafter.
Gillar du superkrafter? Eller att skapa karaktärer med speciella förmågor? Då kanske denna tävlingen är för dig! Du ska måla en karaktär med en speciell superkraft! Du ska också ha en text som beskriver krafterna karaktären har! Dags att ta fram tankesuperkrafterna.
Workshop & Activity, N2

Rittävling: The one sidekick
Jun behöver din hjälp att bekämpa ondska på konventet! Som alla superhjältar kan man inte klara allt själv och super-älvan Jun behöver en companion att slåss mot ondskan med! Ditt uppdrag blir att för konventets bästa, skapa Juns sidekick!
Workshop & Activity, N2

Rittävling: Ärkerival
Gillar du skurkar i filmer eller serier? Då tycker vi att du ska vara med i den här tävlingen. Vi på konventet vill att du ska göra Juns nemesis. Du ska: 1) designa hen att se så hemsk ut som möjligt och 2) sen vill vi att du skriver varför hen är Juns ärkerival! Lycka till!
Workshop & Activity, N2

DETTA OCH MYCKET MER…………. PÅ FC’18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s