Cosplay

Cosplay är något vi på FairyCon brinner för och gärna vill lyfta fram på vårt event. Vi strävar efter en miljö där alla cosplayare kan slappna av och ha kul, nybörjare som veteraner. Alla är välkomna att cosplaya hos oss, vare sig din cosplay är köpt, hemmagjord eller kanske en blandning av båda två.

För oss så handlar cosplay om att ha roligt med sin hobby och möta andra människor som är precis lika passionerade som en själv och vi hoppas att det speglas i atmosfären som finns på vårt event.


 

★ Tävling ★

Vår tävling är till för alla, men främst för dig som kanske har tävlat en eller två gånger – eller aldrig! Tävlingen är en klassisk walk-on tävling där du får gå upp på scenen, posera och sen gå av. Det är en perfekt chans för dig som är ny eller osäker att testa vingarna för att se om att tävla inom cosplay är något för dig.

★ Omklädningsrum ★

Även i år kommer vi ha ett könsneutralt omklädningsrum specifikt för cosplay! Vi kommer att ha speglar på plats och även ett litet utbud av olika verktyg samt lampor så att ni inte slipper springa mellan sovsalarna och konventet varje gång ni vill bättra på er makeup, justera ett plagg eller annat! Det är även mycket smidigare än att klämma in sig på en liten skoltoalett, vi lovar.

★ Regler ★

  •  Skarpeggade vapen är ej tillåtna
  • Vapen av metall utan skarp egg måste säkras av personal, och får endast tas fram när det poseras under cosplaytävlingen eller cosplayuppvisningen
  •  Realistiska vapen måste också säkras av personal på förhand
  •  Airsoftvapen måste vara obrukbara
  •  Stötande symboler så som swastikor och dylikt får ej synas på vårat event
  • Glöm inte att om du vill fotografera en cosplayare, fråga först

Kort sagt, vapen som faller inom Sveriges vapenlagar är olagliga även på vårat event, och visa respekt.

★ Frågor? ★

Har du ytterligare frågor så kan du kontakta oss på vår facebook eller skicka iväg ett mail till cosplayyouseikai@gmail.com

Inga frågor är för stora eller små!

*Vi reserverar oss för att bilderna som tas i samband med cosplaytävlingen och bedömningarna kan komma att användas i marknadsföringssyfte, var vänlig meddela oss ifall det är något ni har invändningar emot!