För föräldrar

Väl mött!

Nyfiken på vad det egentligen är Ditt barn vill åka på? Vill du ha lite mer information om vad som kommer ske innan Du säger ja eller nej?

Fairycon anordnas varje år som ett event av ungdomar – för ungdomar. Vi som ligger bakom Fairycon är en Sverok-ansluten, ideell förening vid namn Yousei-kai. Våra möten är öppna och vem som helst kan engagera sig i vår förening som naturligtvis är fullt ut demokratisk och där alla har lika mycket att säga till om. Vår förening är registrerad hos Skatteverket. Alla styrelsemedlemmar i föreningen är myndiga och erfarna i det vi gör.

Yousei-kai grundades under höstterminen 2010 av en grupp gymnasieungdomar som alla samlades kring ett gemensamt intresse – Japan och dess kultur. Vårt mål var att skapa ett helt drog- och alkohol-fritt alternativ för då främst ungdomar som är intresserade av samma sak som vi. Vi riktar oss till främst till unga i högstadieålder och gymnasieungdomar, men självklart är alla välkomna – föräldrar också. (Vi har kaffe!)
Vi har ingen åldersgräns och våra aktiviteter är för alla, men en mindre del av exempelvis de spel och en eller två aktiviteter vi erbjuder har en högre åldersgräns och vi ber er som föräldrar ha detta i åtanke. Ni som förälder avgör alltid om ert barn är moget nog för att kunna ta del av vårt konvent.

För att du ska känna dig säker när du skickar ditt barn på vårt konvent så har vi vakt på plats under hela eventet, och vi är noga med att endast betalande besökare har tillträde. Vi har vidare också naturligtvis utbildade sjukvårdare på plats som en trygghet – de är redo att ta hand om ert barn ifall detta skulle bli sjukt eller må dåligt. Vi ansvarar dock inte för ert barns allergier eller sjukdomar så se gärna till att barnet har eventuella mediciner med sig och gör oss medvetna om dessa i entrén.

Fairycon är helt fritt från nötter, och detta gäller i synnerhet då våra lokaler är en så kallad “Jordnötsfri zon”. I enlighet med våra regler får man därför inte föra in produkter som innehåller nötter i konventets lokaler.
Godis och bakverk vi säljer i vårt café är laktosfria och vi erbjuder glutenfria bakverk. Ingredienser och allergi-information på allting vi har till försäljning kommer stå listat och vår café-personal hjälper gärna till vid oklarheter.

Vi erbjuder viss lagad mat och enklare smörgåsar direkt för försäljning i vårt café men vi har också våra lokaler nära till både McDonalds, Max och Subway, och ett antal andra restauranger nere i centrum. Vi tillåter även att ert barn tar med sig egen mat vid behov (exempelvis specialkost) så länge ert barn förtär detta i vårt café (vi har mikro vid behov). Traditionsenligt ger vi ut ett häfte till alla besökare och detta häfte innehåller bland annat en karta där bland annat restauranger, bankomater och apotek är markerade och vi står även för guidning om ert barn är osäkert.

Biljetten till konventet kostar 200 kr för alla tre dagar, men i biljetten ingår inte sovplats i vår sovsal (golvlogi gäller så glöm inte se till att ert barn tar med sig exempelvis sovsäck och liggunderlag) och också medlemsavgiften till vår förening (Yousei-kai). Önskar ert barn en förbokad plats i vår sovsal så kostar det 40 kr (dvs den totala summan för alla tre dagar+sovsal blir 240kr).
Endagsbiljetter för Fredag och Lördag kostar 120 kr per dag och endagsbiljett Söndag kostar70 kr!
(Kanske vill ni som förälder se med egna ögon vad Fairycon handlar om?) Medlemsavgiften är inbakad i biljettpriset pga att vi är ett slutet evenemang och därför kräver att alla besökare är betalande medlemmar. Detta medför även rösträtt vid årsmötet gällande kommande år. Alla aktiviteter är gratis med ett fåtal undantag i och med aktiviteter vi inte själva står för.

Om ni har några frågor finns det mejladresser att tillgå här:
https://fairycon.wordpress.com/contact-us/

Under konventet kan vi även nås på mobil (nummer nedan) vid behov då vi inte har samma möjlighet att kolla epost.

Tips! Glöm inte påminna ert barn om laddare till sin mobiltelefon samt att det finns pengar på mobilen. Glöm inte heller påminna dem om pengar till mat då vi själva inte kan påminna alla.

Hannski Bengtsson
Ordförande, Yousei-kai
076-138 97 90

Hugo Eriksson
Vice ordförande, Yousei-kai
076-877 55 90

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s