Regler

REGLER SOM KOMMER ATT GÄLLA UNDER FAIRYCON’16
(dessa regler gäller i anslutning till eller i konventets lokaler – detta innefattar sovsalar, konsertlokal och huvudlokalen)

1. Fairycon är HELT ALKOHOL- OCH DROGFRITT.
Om du då absolut tvunget måste röka får du göra det på ANVISAD PLATS. Vi kommer att gå igenom rökregler på invigningen och det som sägs där gäller. Fråga i infon om du missade invigningen eller har glömt. Du får inte röka precis utanför entrén. Uppstår det debatt kring någons nykterhet så kommer vi yrka på att använda breathalyzer (alkomätare man blåser i). Ni har rätt att vägra, men vi kommer då avvisa er från området.
Vi har rätt att neka dig inträde eller avvisa dig från området om du är påverkad eller inte följer våra rökregler – för allas trevnad.

2. Fairycon är helt fritt från jordnötter, nötter och citrusfrukter. Du får inte föra in och du får i synnerhet inte öppna några jordnötsprodukter, exempelvis Snickers eller en påse jordnötsringar. Någon som har luftburen jordnötsallergi kan dö av detta.
Vi kan inte längre garantera att lokalerna är fria från allergener under tiden innan konventet, utan bara att inget förs in under konventet.
Vad gäller citrusfrukter kommer vi jaga efter dig som kommer med en apelsin eller clementin för luftburen citrusallergi är också riktigt otrevlig.
Lista över citrusfrukter (YAY WIKIPEDIA): http://bit.ly/1u6HXoM

3. När du betalat inträde på konventet eller visat upp förbokad biljett får du ett inträdesband. Du får INTE avlägsna det. Om du tappar bort ditt inträdesband kommer du inte in i lokalen igen. Detsamma gäller ditt eventuella sovsalsband.

4. Egen mat (exempelvis mat köpt på Max eller McDonalds) får medföras in i lokalen men får endast förtäras i vårt café. Vi ber dig vänligen städa upp efter dig.

5. Det spelar ingen roll om du är supertrött, du får absolut inte sova i korridorerna eller någon annan stans än i sovsalarna. Detta är för att vi måste rapportera till brandkåren. Det är nämligen en brandrisk.

6. Vi ersätter inte förlorade/stulna värdesaker eller väskor så ha koll på dina saker. Vi förvarar dock gärna dina väskor och saker åt dig i vår Garderob. Garderoben är alltid antingen bemannad eller låst.

7. Ta hänsyn till parfymallergiker och astmatiker i din omgivning. Du får endast applicera eventuell hårspray eller parfym på anvisad plats. De anvisade platserna kommer finnas utmärkta både på de större kartorna och på dörrarna till toaletterna. Detta låter som en relativt fånig regel men precis som med jordnötterna kan det vara skillnad mellan liv och död för någon.

8. Respektera att det gäller tystnad i sovsalarna och att folk faktiskt försöker sova där. Vi kan, och kommer att sparka ut dig ur sovsalarna om du stör.

9. Om en dörr är stängd är den stängd av en anledning. Öppna den inte. Detta gäller även fönster. Detta är pga både larmregler och brandregler.

10. Respektera andras rätt att inte vilja bli fotograferade. Om du vill ta ett foto på någons fantastiska outfit eller häpnadsväckande cosplay så FRÅGA FÖRST.

11. RESPEKTERA BÅDE GÄSTER OCH ANDRA BESÖKARE. Respektera deras personliga space och andrum, förfölj dem inte, invadera inte ställen där du inte är uttryckligen inbjuden och behandla andra som du själv skulle vilja bli behandlad.
Med respekt. Bete er mot varandra.
Om du själv känner dig kränkt av en besökare eller till och med någon med personalbricka – var inte rädd för att prata med en annan medlem ur personalen. Om du inte känner att de lyssnar ordentligt, leta reda på en annan som lyssnar på dig. Det är deras jobb.

12. De flesta av de saker som finns på konventet är någons privata egendom. Vill du titta närmare på något så fråga en crew-medlem först och hantera sakerna som om det var du som betalat tusentals kronor för dem. Om du bryter mot denna regel kan det leda till att du blir utskickad ur rum som M&M, Merch och TV-spel, och det vore ju trist.

13. Om någonting går sönder, så blir du ersättningsskyldig. Tänk på det. Oavsett om 20 andra personer satt på bordet innan dig så sure, de fick absolut inte göra det, men om det gick sönder när du satt på det så är det du som betalar. Ja. Så är det.
13 b. Sitt inte på borden ):

14. Nej, du får inte ta med din katt. Eller din hund. Eller din sköldpadda. Eller din tamspindel. Särskilt inte din tamspindel. Tack.

15. Du måste absolut ha roligt!

16. Lyssna på människorna med “Fairycon Crew”-brickor och vad de säger till dig. Var dock inte rädd för att haffa dem och ställa frågor. Det är alltid någon som vet svaret på det du frågar. Sålänge du inte frågar om meningen med livet. Det är högst individuellt.

TACK FÖR ATT DU FÖLJER OCH RESPEKTERAR VÅRA REGLER.

Och kom ihåg! Om ni ser en konflikt, blanda er inte i själva, utan kalla på Säkerhetsteamet. Alla i personalen kan hjälpa er tillkalla Säk eller Sjukvård om det behövs.

Regelbrott kan komma att besvaras med avvisning från området (klippt band) eller (i första hand) varningar. Hjälp oss hålla Fairycon mysigt, ok? ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s